Uoči sjednice Vijeća ministara BiH

Ivana Marić: I šta kažete, Dodik pobijedi? SNSD-ovci ne samo da se poraženo vraćaju u bh. institucije, nego...

Front04.11.21, 12:23h

Ivana Marić: I šta kažete, Dodik pobijedi? SNSD-ovci ne samo da se poraženo vraćaju u bh. institucije, nego...
Vijeće ministara trebalo bi razmatrati i Nacrt prijedloga programa javnih investicija/ razvojno-investicijski program institucija BiH 2022. - 2024. godine

 

Vijeće ministara BiH bi na sjednici zakazanoj za danas trebalo da razmatra Prijedlog programa reformi Bosne i Hercegovine 2021., sa Prijedlogom odluke o usvajanju programa reformi BiH 2021., čiji je predlagač Komisija za saradnju sa NATO-om BiH.

 

Radi se o sjednici Vijeća ministara BiH koja je bila zakazana za 29. juli, ali je tada odgođena po nalogu predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

 

Vijeće ministara trebalo bi razmatrati i Nacrt prijedloga programa javnih investicija/ razvojno-investicijski program institucija BiH 2022. - 2024. godine.

 

Predviđeno je i razmatranje Informacije o IPA 2021. državnom programu za Bosnu i Hercegovinu u okviru Instrumenta pretpristupne pomoći 2021. - 2027. (IPA III).

 

Na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe i Informacija o stanju u oblasti nadzora nad tržištem neprehrambenih proizvoda u BiH za 2020. godinu.

 

Trebala bi biti razmatrana i Lista 14 najuspješnijih kandidata za članove Vijeća Regulatorne agencije za komunikacije Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Ad hoc komisija Parlamentarne skupštine BiH za provođenje postupka imenovanja članova Vijeća Regulatorne agencije za komunikacije BiH.

 

vijece-ministara

 

Politička analitičarka Ivana Marić osvrnula se na Twitteru najavljenu sjednicu:

 

- Dodik i SNSD ne samo da se poraženo vraćaju u bh. institucije bez ispunjena njihovih zahtjeva, već će na prvoj narednoj sjednici Vijeća ministara BiH razmatrati prijedlog Programa reformi BiH (čitaj: MAP program za članstvo u NATO-u). I šta kažete, Dodik pobijedi - napisala je Marić.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 51

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još