VIDEO/ NERMIN NIKŠIĆ U CD-U

Senad: Jesi li kandidat za Predsjedništvo BiH ispred Trojke? Ako kandidat bude Nikšić, podržava ga i Fahro!

Front30.10.21, 20:21h

Senad: Jesi li kandidat za Predsjedništvo BiH ispred Trojke? Ako kandidat bude Nikšić, podržava ga i Fahro!
- Ovo može završiti samo sa sankcijama. Promašen je stav da ima prostora za razgovor i da nije vrijeme za sankcije. Bio bih presretan da pravosudne institucije u BiH mogu funkcionisati! Nažalost, to nije tako!

 

 


Senad: Jesi li kandidat za Predsjedništvo BiH ispred Trojke?


Nikšić: Ne znam jesam li kandidat ispred Trojke! Čast je da se skupi šest-sedam stranaka koje bi podržale moju kandidaturu! Neću rušiti bilo kakve projekte. Ako dođe do toga - o tome ćemo pričati kad dođe vrijeme; sad branimo državu! Ako budem kandidat, ja ću biti kandidat svih! Nije Konaković uslovio da Trojka mora podržati Nikšića! Ako kandidat Trojke bude Nikšić, podržava ga Fahro!


Ovo je jedna od tema o kojoj se večeras govorilo na Face TV sa gostom Centralnog dnevnika, predsjednikom SDP-a BiH Nerminom Nikšićem. A tema za razgovor bilo je puno...


Govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji, Nikšić je između ostaloga rekao:


- Evropska komisija je ta koja odlučuje o sankcijama. Pokušavamo da djelujemo sistematično. Ovo može završiti samo sa sankcijama. Promašen je stav da ima prostora za razgovor i da nije vrijeme za sankcije. Bio bih presretan da pravosudne institucije u BiH mogu funkcionisati! Nažalost, to nije tako! Jedino Međunarodna zajednica ima mogućnost sankcija. Neka to primjenjuju. Čoviću sada udovoljavaju. Imat ću poseban razgovor sa reisom u četiri oka. Imam mu nešto reći. Ne mogu da vjerujem da neka politička partija potpisuje bilo šta sa vjerskom zajednicom.


Više detalja saznajte u priloženom videu...

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 71

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još