VIDEO/ Mega projekt u Sarajevu

Počela gradnja luksuzne zgrade na Trebeviću: Roof Gardens će imati 135 stanova, vrtić, restoran, trg s amfiteatrom...

Biznis Klub28.10.21, 09:19h

Počela gradnja luksuzne zgrade na Trebeviću: Roof Gardens će imati 135 stanova, vrtić,  restoran, trg s amfiteatrom...
Planirana je izgradnja vrtića, te drugih sadržaja za najmlađe, a sve to u skladu s prirodnim okruženjem, energetski efikasno i poštujući održivi razvoj. Ovo će biti oaza mira za sve stanovnike i posjetitelje jer nudi bijeg od gradske buke i smoga, te miran završetak radnog dana

 


Na Trebeviću je počela gradnja luksuznog stambeno-poslovnog objekta Roof Gardens koji će biti jedinstveni simbol grada Sarajeva.

 

Roof Gardens pretenduje da postane jedna od najprestižnijih lokacija u jugoistočnoj Evropi, nudeći do sada neviđeni panoramski pogled na olimpijsko Sarajevo.

 

Roof Gardens je smješten na atraktivnoj lokaciji, u ulici Zlatna Dolina, iznad Sarajeva na samom početku šume na planini Trebević, što je i bila inspiracija za naziv. Sam objekat je udaljen 1.200 metara zračne linije od poznate sarajevske dvorane Skenderija.

 

Investicija je vrijedna oko 25 miliona eura, a realizira je sarajevska kompanija Roof Gardens, osnovana od strane bh. kompanije s regionalnim poslovnim prisustvom.

 

Objekat će raspolagati sa raspolaže sa 135 stanova i 2.500 metara kvadratnih poslovnog prostora. Dovršetak je planiran za kraj 2023. godine. Projektirala su ga dva prestižna arhitektonska studija - Nonstop i Filter.

 

– Sam koncept je jedinstven u BiH i regiji jer nudi svojevrstan pristup kulturi življenja. Osim luksuznih stanova različitih kvadratura, Roof Gardens nudit će i različite kulturno-zabavne i sportske sadržaje za njegove stanovnike, ali i posjetioce. Imat će restoran s jedinstvenim pogledom na Sarajevo, te Trg s amfiteatrom kao mjesto susreta – kazao je ranije Berin Alagić, direktor kompanije Roof Gardens.

 

Uz sve to, planirana je izgradnja vrtića, te drugih sadržaja za najmlađe, a sve to u skladu s prirodnim okruženjem, energetski efikasno i poštujući održivi razvoj. Ovo će biti oaza mira za sve stanovnike i posjetitelje jer nudi bijeg od gradske buke i smoga, te miran završetak radnog dana, rečeno je ranije.

 

 

(Biznisinfo.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 26

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još