Predstavljanje dvogodišnjeg repertoara

Narodno pozorište Sarajevo posebnim programom otvara novu umjetničku sezonu

Kultura28.10.21, 08:34h

Narodno pozorište Sarajevo posebnim programom otvara novu umjetničku sezonu
Večerašnji događaj moći će se pratiti i uživo putem Facebook stranice i YouTube kanala NPS

 

Zgrada Narodnog pozorišta Sarajevo (NPS) kao i profili na društvenim mrežama najveće teatarske kuće u Bosni i Hercegovini osvanuli su u novom ruhu, a sve uoči večerašnjeg posebnog programa povodom otvaranja nove umjetničke sezone i predstavljanja dvogodišnjeg repertoara.

 

Na velikoj sceni NPS u 19.30 sati bit će održan poseban program otvaranja nove umjetničke sezone i predstavljanja dvogodišnjeg repertoara Drame, Opere i Baleta.

 

Osim toga, u čast stogodišnjice Narodnog pozorišta Sarajevo, JP BH Pošta predstavit će poštansku markicu koja je izrađena upravo sa motivima zgrade Kuće na obali.

 

Prisutnima će se obratiti ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić, generalni direktor JP BH Pošte Mirsad Mujić, predsjednica Upravnog odbora Narodnog pozorišta Sarajevo Edina Papo, direktor Narodnog pozorišta Sarajevo Dino Mustafić, umjetnička diretkorica Drame Vedrana Božinović, umjetnički direktor Opere Leonardo Šarić, Adnan Đindo uime direkcije Baleta i balet-majstor Mia Jahić.

 

Taj događaj moći će se pratiti i uživo putem Facebook stranice i YouTube kanala NPS, saopćeno je iz Narodnog pozorišta Sarajevo.

 

 

(FENA/md)

 Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!