Susret u Sarajevu

Zapovjednik NATO-a: Stojimo uz Bosnu i Hercegovinu!

Hronika26.10.21, 19:42h

Zapovjednik NATO-a: Stojimo uz Bosnu i Hercegovinu!
Admiral Burke je obišao danas NATO štab u Sarajevu gdje se sastao sa generalom Senadom Mašovićem, načelnikom Zajedničkog štaba OSBiH, NATO-vim brigadnim generalom Ericom Folkestadom, komandantom EUFOR-a generalmajorom Alexanderom Platzerom i američkim ambasadorom Ericom Nelsonom

 

Komandant Komande združenih savezničkih snaga u Napulju admiral Robert P. Burke poručio je danas kako su stabilnost i sigurnost Zapadnog Balkana važni za NATO, ali i mir i stabilnost u Evropi.

 

Admiral Burke je obišao danas NATO štab u Sarajevu gdje se sastao sa generalom Senadom Mašovićem, načelnikom Zajedničkog štaba OSBiH, NATO-vim brigadnim generalom Ericom Folkestadom, komandantom EUFOR-a generalmajorom Alexanderom Platzerom i američkim ambasadorom Ericom Nelsonom.

 

“NATO će nastaviti da stoji uz Bosni i Hercegovinu u pružanju podrške za bolju budućnost svim građanima ove zemlje”, poručeno je sa sastanka, objavljeno je na zvaničnom Twitter profilu Ambasade SAD-a u Sarajevu.

 

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!