Ministar unutrašnjih poslova RS glas razuma

Dragan Lukač: Samo lud čovjek će poslati svoje dijete u novi rat

Front26.10.21, 18:10h

Dragan Lukač: Samo lud čovjek će poslati svoje dijete u novi rat
Prema njegovim riječima, ako sadašnja generacija političara pokušava da na bilo koji način ponovo prizove rat i pošalje mladu generaciju u neka nova ratna dešavanja “onda sav narod u BiH mora kazniti te ljude na primjeren način, odnosno politički na izborima, da im se ne dozvoli mogućnost da odlučuju”

 

Ministar unutrašnjih poslova entiteta Republika Srpska Dragan Lukač izjavio je danas da u Bosni i Hercegovini nema nikakvih uslova za novi rat niti ima bilo kakve potrebe da neko o tome razmišlja.

 

“Siguran sam da ni na jednoj strani nijedan normalan čovjek neće poslati svoje dijete u novi rat”, rekao je Lukač.

 

On je naglasio da “sadašnja generacija političara ne smije odvesti narod u neki novi sukob, jer taj sukob nikome ne bi dobro donio”.

 

“Ova sadašnja generacija političara ne smije odvesti narod u neki novi rat, ne smiju poslati mlade ljude, kao što su nekada moju generaciju, ne razmišljajući šta će biti, a posljedica svega toga je što smo na sve strane imali na hiljade mrtvih, stotine hiljada raseljenih i danas živimo veoma loše upravo zbog tih ratnih dejstava, jer se niko ne može pohvaliti da mu je rat donio nešto dobro”, rekao je Dragan Lukač.

 

Prema njegovim riječima, ako sadašnja generacija političara pokušava da na bilo koji način ponovo prizove rat i pošalje mladu generaciju u neka nova ratna dešavanja “onda sav narod u BiH mora kazniti te ljude na primjeren način, odnosno politički na izborima, da im se ne dozvoli mogućnost da odlučuju”.

 

“Znali smo i vidjeli da većina djece političara koji su poslali i mene i moju generaciju u rat nisu bila u tom istom ratu. Siguran sam da ni djeca političara koji danas prizivaju rat, kako bi bili velike vođe, također, neće biti u ratu, već će se skloniti negdje drugo, a za njihove ideje i ludosti treba da ratuju i ginu tuđa djeca”, istakao je ministar Dragan Lukač.


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 53

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još