KOMENTAR NAKON SASTANKA U BEOGRADU

Komšić: 'Neće Dodika spasiti Vučić, već usvajanje HDZ-ovih anticivilizacijskih zahtjeva... A Rusija trlja ruke!'

Front24.10.21, 19:45h

Komšić: 'Neće Dodika spasiti Vučić, već usvajanje HDZ-ovih anticivilizacijskih zahtjeva... A Rusija trlja ruke!'
Komšić u saopćenju za javnost navodi da Dodika ne može spasiti Vučić, "nego samo usvajanje izmjena Izbornog zakona BiH po željama HDZ-a koje podržava Rusija, a što bi značilo kraj NATO perspektive BiH"

 

 

 


Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić komentarisao je sinoćnji sastanak u Beogradu između predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i člana Predsjedništva BiH iz entiteta RS Milorada Dodika.


Komšić u saopćenju za javnost navodi da Dodika ne može spasiti Vučić, "nego samo usvajanje izmjena Izbornog zakona BiH po željama HDZ-a koje podržava Rusija, a što bi značilo kraj NATO perspektive BiH".


- Dodika ne može spasiti Vučić, bez obzira koliko se on protivio uvođenju sankcija, jer o sankcijama koje se najavljuju ne odlučuje on, niti ih ukoliko se s njima krene, može zaustaviti. Jedino što Dodika i njegov plan razgradnje države spašava jeste usvajanje anticivilizacijskih HDZ-ovih zahtjeva za izmjene izbornog zakona, koji ne znače ništa drugo nego ubijanje ne samo evropske, nego još bitnije od toga, i NATO perspektive BiH, i bacanje pod noge usvojenog Programa reformi, pri čemu Rusija može zadovoljno trljati ruke, a time bi dodatno ojačala i Dodikova separatistička politika - rekao je Komšić.


On smatra da to vodi u sigurnu dezintegraciju države države Bosne i Hercegovine, što i jeste, kako navodi, cilj Dodikove politike.


- Dodikov ekstremizam i nasilje upravo je rezultat onog etničko-totalitarnog sistema koji Čović hoće da podeblja. Budu li se politički procesi u BiH odvijali u tome pravcu, to će značiti nagradu za svaki oblik destruktivnog političkog djelovanja. Svi oni koji jesu za državu Bosnu i Hercegovinu, vjerujem da su toga i svjesni. Od toga kako ćemo se svi zajedno prema tome postaviti, ovisi i budućnost BiH, a ona će biti baš onakva kakvu smo zaslužili - zaključio je Komšić, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

 

(FENA/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 55

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još