NEKAD ZVIJEZDE BH. ESTRADE

Gdje su sada i šta rade: Lilo, Dr. Zo, Alma Čardžić, Rizo Ruža, Pamela Ramljak, Neda Parmać, Aida Terzić...

Nedjeljni magazin24.10.21, 19:33h

Gdje su sada i šta rade: Lilo, Dr. Zo, Alma Čardžić, Rizo Ruža, Pamela Ramljak, Neda Parmać, Aida Terzić...
Mnoge od tih zvijezda obilježile su brojna djetinjstva, a sada, dvije decenije nakon toga, rijetko kad čujemo za njih i pitamo se gdje su

 

 


Muzička scena ranih 2000-ih godina rasla je i cvjetala, te iznjedrila razne pjevače, bendove, muzičare koji su nastajali tokom i poslije ratnih dešavanja u BiH. Izvirali su iz svojih podruma i širili se po cijelom tlu Bosne i Hercegovine. Svi su se nadali velikoj slavi, uspjesima, trudili se da budu priznati i poznati kao veliki umjetnici Jugoslavije, praveći muziku kao da sutra ne postoji, u naletima ogromne inspiracije.


Neke od velikih zvijezda 2000-ih izdavale su hitove koji se i dan-danas vrlo rado slušaju, a neki od tih hitova bili su i predstavnici Bosne i Hercegovine na Eurosongu i postigli veliku evropsku, pa čak i svjetsku slavu. Mnoge od tih zvijezda obilježile su brojna djetinjstva, a sada, dvije decenije nakon toga, rijetko kad čujemo za njih i pitamo se gdje su.


Azra se dala u malo istraživanje i saznala čime se danas bave i kako izgledaju.


Elvir Hadžijamaković Lilo


Jedan je od članova nekadašnjeg benda „7up“, nastalog prema ideji tadašnjih tinejdžera Gordana Radića Gogija, Lile, Zoltana Milića Zolija, Eldina Nizama Dine, Eldina Oprašića i Fuada Backovića Deena. Iako je bend prestao s radom davne 2004. godine, fanovi ih i danas vjerno prate. Elvir je već dugogodišnji uposlenik Federalne televizije kao urednik dječijeg programa. U razgovoru nam otvoreno kazuje kako je počeo s muzikom, koji su bili njihovi najsvjetliji trenuci u karijeri, te otkriva s kojim članovima je i danas u dobrim odnosima.


– Od malena sam sanjao da sam na sceni, da pjevam i plešem. Bio sam član školskog hora, volio sam da imitiram nastavnike, pjevače, a najviše Zdravka Čolića s pjesmom „Glavo luda“. Muzička karijera je krenula s grupom „7up“, devedesetih godina. U naselju Hrasno, gdje smo živjeli, počeli smo s našom grupom. U tom periodu pratili smo MTV i skidali korake Michaela Jacksona, Jannet Jackson, MC Hammera, Vanilla Icea, a potom smo donosili kasetofon, puštali muziku i vježbali te koreografije. Mi smo to rado prezentirali vani i učili drugu raju da plešu. Htjeli smo biti kao „New Kids On The Block“, jer su oni ipak bili prvi boy band, pa smo se ugledali na njih – otkriva Elvir.

 

svi-za-pet-1


Kada se spomenu ostali članovi benda, Lilo iskreno govori o prijateljstvu s njima, koje i dan-danas traje. Smatra da se nikada nisu raspali, već su im se razišli životni putevi.


– Moram priznati da ovi mlađi manje-više i ne znaju ko sam ili im roditelji kažu. Ima starijih koji su sad već oženjeni i imaju djecu, pa kažu: „Jao, u to vrijeme vas nisam gotivio, ali sad kad vidim, vi ste bili ispred svog vremena, svaka vam čast“. Fanovi, također, traže neki naš reunion. Iskreno, voljeli bismo i mi to, ali trenutna situacija i privatne obaveze ne dozvaljavaju nam da posvetimo toliko vremena, a pogotovo u tom plesačkom segmentu, naravno i pjevačkom, ali to svakako mnogo lakše ide – kaže Lilo na kraju razgovora.
 

Nastavak teksta čitajte ovdje.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još