POZIV NA MIRNO OKUPLJANJE U SARAJEVU

Građani, dođite u ponedjeljak ispred OHR-a da (sa)čuvamo BiH... Tražimo da nam se obrati Christian Schmidt!

Front24.10.21, 18:24h

Građani, dođite u ponedjeljak ispred OHR-a da (sa)čuvamo BiH... Tražimo da nam se obrati Christian Schmidt!
Mole se oni koji žele da učestvuju u ovom simboličnom performansu da ponesu neku maramu ili šal

 

 

 


Povodom aktuelne društveno-političke situacije u državi, uzrokovane političkim djelovanjem kojim se ugrožava mir i stabilnost u Bosni i Hercegovini, pozivamo građane na mirne proteste ispred OHR-a u ponedeljak od 10 sati, navodi se u pozivu organizatora protesta, građanskih aktivista Sejde Čavčić i Suada Đozića.


Navode i da su protesti najavljeni i prijavljeni MUP-u Novo Sarajevo, ministarstvu zdravlja i kriznom štabu KS kao i ministarstvu saobraćaja. Tim povodom će i saobraćaj biti obustavljen ispred OHR-a od 10 do 12 sati (vjerovatno samo u jednoj traci).


U pozivu su istaknuti i uslovi za učešće na ovom mirnom okupljanju:

 
1. Građani koji budu prisutni su dužni ponijeti masku sa sobom, mada su i organizatori obezbijedili veću količinu istih.


2. Nema stranačkih obilježja. Svi koji budu opremljeni stranačkim majicama, zastavama i ostalim rekvizitama bit će uklonjeni sa skupa.


3. Uvrjedljiv sadržaj na transparentima nije dozvoljen i takvi će također biti uklonjeni.


Mole se oni koji žele da učestvuju u jednom simboličnom performansu da ponesu neku maramu ili šal.


Izađimo i dostojanstveno u miru izrazimo svoj stav, odnosno zahtjeve da djeluju oni koji po Ustavu moraju da djeluju, a sve u cilju zaštite države Bosne i Hercegovine. Očekujemo obraćanje visokog predstavnika Christiana Schmidta - navodi se u pozivu na mirno okupljanje.


U prilogu su zahtjevi građana i organizatora:

 

poziv-na-proteste-ohr

poziv-na-proteste-ohr2

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još