Susret u Beogradu

Dodik i Vučić nakon sastanka: Situacija je složena! Nisam spreman za RS da žrtvujem mir, ali sam spreman sve da žrtvujem za RS!

Front23.10.21, 19:48h

Dodik i Vučić nakon sastanka: Situacija je složena! Nisam spreman za RS da žrtvujem mir, ali sam spreman sve da žrtvujem za RS!
Danas je stanje takvo da je Republika Srpska razvlašćena od poljoprivednog zemljišta i šuma, ali to nije urađeno prema Federaciji, rekao je Dodik

 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras sa srpskim članon Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, a tema razgovora u Vili mir, bio je politički razvoj situacije u BiH, piše Kurir.

 

Po završetku sastanka u Vili mir, počelo je obraćanje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i srpskog člana Predsjedništva Milorada Dodika.

 

Sastanak, koji je počeo oko 18 sati, trajao je oko sat vremena, a nakon toga uslijedile su izjave za medije. Dodik je rekao da podržava projekat "ovoreni Balkan".

 

- Danas je stanje takvo da je Republika Srpska razvlašćena od poljoprivednog zemljišta i šuma, ali to nije urađeno prema Federaciji - rekao je Dodik.

 

- Nisam spreman za Republiku Srpsku da žrtvujem mir, ali sam spreman sve da žrtvujem za Republiku Srpsku - rekao je Dodik.

 

- Zahvalan sam predsjedniku Vučiću za svu pomoć i podršku, i što je bio spreman da me sasluša. Ako neko misli da ćemo uz prijetnju rata da natjera Srpsku da se preda onda se grdno varaju, dodao je Dodik.

 

- Razgovarali o svim temama, imali smo pripreme za današnji sastanak. Predsjednik Dodik me je obavijestio o njegovom pogledu na sve ono što se zbiva u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini. Prije svega, govorili smo o konkretnim projektima. Molio sam Dodika da nekoliko stvari ubrzamo i uradimo zajednički. Razgovarali smo o razvoju infrastrukture i spajanju Srbije i Srpske, Srbije i Bosne i Hercegovine - rekao je Vučić.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 109

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još