Zahtjev Visokog predstavnika u BiH

Zvizdić: Kolegij će u utorak razmatrati Schmidtovo obraćanje u Parlamentu

Front23.10.21, 15:42h

Zvizdić: Kolegij će u utorak razmatrati Schmidtovo obraćanje u Parlamentu
Predsjedavajući Predstavničkog doma je još dodao da je sasvim siguran da će oni koji budu učestvovali u radu Kolegija odobriti obraćanje Christiana Schmidta

 

Na dnevnom redu Kolegija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, a kasnije i na proširenom kolegiju ovog Doma naći će se zahtjev Visokog predstavnika Christiana Schmidta da se obrati poslanicima potvrdio je ovo za N1 predsjedavajući Kolegija Denis Zvizdić.

 

“Ta zamolba, odnosno taj prijedlog će biti na sjednici i Kolegija, i proširenog Kolegija u utorak”, rekao je Zvizdić.

 

Predsjedavajući Predstavničkog doma je još dodao da je sasvim siguran da će oni koji budu učestvovali u radu Kolegija odobriti obraćanje Christiana Schmidta.

 

“Sasvim sam siguran imajući u vidu da je visoki predstavnik dio Međunarodnog mirovnog sporazuma i izuzetno je bitna karika u kompletnom funkcioniranju BiH i provedbi civilnog dijela Dejtonskog sporazuma da će oni koji dođu na sjednicu Kolegija i koji dođu na sjednicu proširenog Kolegija odobriti održavanje sjednice na kojoj će se obratiti visoki predstavnik”, poručio je Zvizdić.

 

Visoki predstavnik je zatražio da mu se omogući obraćanje u Parlamentu BiH “s ciljem razgovora o trenutnim sve većim političkim tenzijama”, kao i njegovim stavovima i prioritetima za budućnost. A za datume mogućeg obraćanja predložio je 28. ili 29. oktobar.


(DEPO PORTAL/dg)Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!