Sve je više pritužbi građana

Ministar Vranić kreće u provjeru zdravstvenih ustanova: 'Hoću uživo da čujem od pacijenata njihove zamjerke'

Front23.10.21, 10:17h

Ministar Vranić kreće u provjeru zdravstvenih ustanova: 'Hoću uživo da čujem od pacijenata njihove zamjerke'
Povodom većeg broja pritužbi građana, ministar Vranić kreće sa nenajavljenim posjetama javno-zdravstvenim ustanovama u Kantonu Sarajevo

 

 

 

 


Zbog većeg broja pritužbi naših građana na rad javno-zdravstvenih ustanova u Kantonu Sarajevo, oglasio se ministar zdravstva KS, prof.dr. Haris Vranić koji u svojoj reakciji ističe:


- S obzirom da sam kao ministar zdravstva KS nadležan za kontrolu rada nad svim javno-zdravstvenim ustanovama u KS, uključujući i KCUS, u narednom periodu planiram posjetiti sve ustanove koje se finansiraju iz sredstava Zavoda zdravstvenog osiguranja KS, da vidim kako rade, da uživo čujem od pacijenata njihove zamjerke i, najvažnije, da provjerim da li ustanove rade u skladu sa zakonom.


Naravno, namjera mi je i da utvrdim stvarne potrebe svih javno-zdravstvenih ustanova za novom opremom koja bi se nabavila iz Budžeta KS, kao i za neophodnim kadrom, a sve u skladu sa postojećim standardima i normativima Zavoda za javno zdravstvo KS.


Naglašavam da posjete neće biti ranije najavljene, te molim sve menadžmente da bude na svojim radnim mjestima, u skladu sa Odlukom o radnom vremenu - navodi ministar Vranić.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još