MIKROBIOLOŠKA ANALIZA POTVRDILA

Voda u sarajevskoj općini puna klica i bakterija! Nije za piće, ali ni za kupanje

Hronika23.10.21, 09:24h

Voda u sarajevskoj općini puna klica i bakterija! Nije za piće, ali ni za kupanje
Ispitani uzorak vode, na osnovu rezultata izvještaja o mikrobiološkom ispitivanju zbog prisustva bakterije Escherichie coli i ukupnog broja kalifornih klica, nije zdravstveno ispravan

 

 


U sklopu redovne mjesečne analize higijenske ispravnosti vode na lokalnim vodovodima u općini Vogošća, Zavod za javno zdravstvo KS-a uzeo je uzorak vode sa lokalnog vodovoda Krivoglavci.


Nakon detaljne analize uzetog uzorka vode, ustanovljeno je da voda nije zdravstveno ispravna, piše Oslobođenje.


- Ispitani uzorak vode, na osnovu rezultata izvještaja o mikrobiološkom ispitivanju zbog prisustva bakterije Escherichie coli i ukupnog broja kalifornih klica, nije zdravstveno ispravan. Takva voda je epidemiološki rizična po zdravlje korisnika i nije za piće. Također voda u kojoj su prisutne navedene bakterije nije ni za ličnu higijenu, kao ni za higijenu posuđa u kojem se hrana priprema i distribuira. S obzirom na to da ovakva voda nije za upotrebu, mole se korisnici da je ne upotrebljavaju sve do obavijesti o higijenski ispravnoj vodi, koju će dostaviti Zavod za javno zdravstvo KS-a, naveli su iz Općine Vogošća.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 47

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još