Patrice Evra progovorio u autobiografiji

Šokantna ispovijest legende Manchester Uniteda: 'Skidao me i dirao se... Vrata bi se otvorila, znao sam šta slijedi'

Sport22.10.21, 20:31h

Šokantna ispovijest legende Manchester Uniteda: 'Skidao me i dirao se... Vrata bi se otvorila, znao sam šta slijedi'
Šokantno iskustvo trajalo je nekoliko mjeseci, a najgore je bilo, kaže, kad mu je napokon rekao da je to zadnji put da spava kod njega

 

 

 

Legendarni kapetan Manchester Uniteda Patrice Evra objavit će uskoro autobiografiju pod naslovom "I Love This Game", a tim povodom dao je intervju novinaru The Timesa koji je na uvid dobio njegovu knjigu.


Bivši francuski reprezentativac te igrač Uniteda, Marseillea, Monaca, Juventusa i West Hama na početku knjige otkrio je šokantnu ispovijest iz djetinjstva u kojemu ga je sustavno zlostavljao učitelj iz škole. Evra je kod njega kao 13-godišnjak znao prespavati triput tjedno jer je on živio pokraj mjesta gdje je trenirao, a budući da je Evrina kuća bila daleko, ovako mu je bilo lakše ići na treninge, piše Index.hr.


Bilo ga je sram i strah


- Nikad nikome nisam o tome pričao. Kad sam to stavio u knjigu, otišao sam majci u goste i prvi put joj to sve ispričao. Bila je šokirana i govorila mi je da ne objavljujem to u knjizi, a ja sam joj rekao da to ne radim zbog sebe nego zbog druge djece koja su se možda našla u takvoj situaciji. Majka je osjetila da nešto nije u redu jer sam nakon nekog vremena odbijao spavati kod tog čovjeka. Nije mogla vjerovati kad sam joj to ispričao i bila je bijesna. No ne želim da me itko žali. Isprva nisam želio to objaviti i ići u detalje jer me je bilo sram i strah što će ljudi misliti. Predomislio sam se jer želim da neka druga djeca kojima se to događa, a isto ih je sram i strah shvate da su jaki i da u sebi imaju snagu o tome govoriti - rekao je Evra.


U svojoj knjizi detaljno je opisao užasne trenutke koje je proživljavao u sobi učitelja zlostavljača.


- Pomagao mi je raditi domaću zadaću i kuhao mi je večeru, i onda me iskorištavao. Ušao bih u sobu i zatvorio vrata, ali ih nisam mogao zaključati jer nisam imao ključ. Nisam skidao gaće, nego sam preko njih obukao pidžamu koju sam oko struka stegnuo s vezicama koje sam skinuo s kopački. Znao sam što slijedi. Vrata bi se otvorila, ušlo bi malo svjetla s hodnika u sobu i onda bih vidio učitelja koji je polako išao prema mojem krevetu. Mislio je da spavam pa je gurnuo ruke pod pokrivač i počeo me dirati. Znao sam da je to što radi krivo pa sam ga počeo udarati i odgurivati. Strašno sam se bojao, ali nisam mu to želio pokazati. To je trajalo 15-ak minuta. Skidao me na silu i istovremeno se dirao. Strašno ga je to uzbuđivalo - napisao je Evra.


Šokantno iskustvo trajalo je nekoliko mjeseci, a najgore je bilo, kaže, kad mu je napokon rekao da je to zadnji put da spava kod njega.


Lagao je godinama


- Odlučio sam da je dosta i rekao sam mami da više ne mogu spavati kod njega iako joj nisam rekao zašto. Njega je ta situacija počela umarati jer bih se ja stalno opirao i borio s njim, a kad sam mu zadnju večer rekao da više neću kod njega spavati, nije ni pitao zašto. Znao je. No nije odustao i te večeri je uspio u svojem naumu. Skinuo me i stavio moj penis u svoja usta. Ako neko dijete ovo čita, poručujem mu da ne šuti, nego da nekome kaže što se događa. Nemojte to sakrivati u sebi jer se nemate čega sramiti. Svašta se događalo u mojem djetinjstvu, a sad imam 40 godina i želim o tome pričati - napisao je Evra.


Otkrio je da ga je godinama kasnije, kad je igrao za Monaco, nazvala policija i pozvala ga na ispitivanje. Ispostavilo se da su se još neki mladi nogometaši požalili na tog istog učitelja pa ga je policija pitala je li ikad njemu nešto pokušao učiniti budući da je i on kod njega spavao.


- Tad sam već bio dosta poznat i bojao sam se reakcije javnosti pa sam lagao i rekao da nikad s njim nisam imao problema. Pitali su me jesam li siguran, a ja sam ih uvjeravao da nije bilo ničega. Živio sam s tom laži godinama i ne mogu vam reći koliko mi je zbog toga žao. No ne mrzim tog čovjeka jer ne poznajem osjećaj mržnje. Nisam nikad išao na sud s tim, a da sad želim, on više ionako nije živ. To je iza mene - rekao je Evra.

 

(Index/DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!