HOĆE LI TO BITI KLJUČNO U ISTRAZI

Alec Baldwin na setu nije pucao iz pravog pištolja, ali nakon nesreće, u šoku, izgovorio je znakovitu rečenicu...

Kultura22.10.21, 17:11h

Alec Baldwin na setu nije pucao iz pravog pištolja, ali nakon nesreće, u šoku, izgovorio je znakovitu rečenicu...
Šerif je potvrdio da je u Baldwinovim rukama bio 'prop gun' kojim je upucao snimateljicu

 

 

 


Ni ne sluteći kakve će tragične posljedice imati pucanje iz vatrenog oružja, filmskog rekvizita, slavni glumac Alec Baldwin na snimanju je filma "Rust" u Novom Meksiku nehotice usmrtio snimateljicu Halynu Hutchins (42), ali i ranio redatelja Joela Souzu (48).


Teško ozlijeđena snimateljica helikopterom je prebačena u bolnicu New Mexico gdje je i preminula, dok je redatelj Souza vozilom hitne pomoći prebačen u regionalni medicinski centar Christus St. Vincent u Santa Feu, gdje mu je liječnički tim sanirao ozljede, te je pušten kući.


Baldwin je shrvan i u potpunom šoku, a policija istražuje kako je do stravičnog incidenta došlo, te kakva je municija uopće korištena za snimanje sporne scene. Glumca je već ispitala policija, a u tijeku su razgovori i s ostatkom filmske ekipe. Snimanje filma je prekinuto na neodređeno vrijeme, a svima koji su se u tom trenu našli na setu ponuđena je i psihološka pomoć.

 

Korišten je 'prop gun'


Šerif je potvrdio da je u Baldwinovim rukama bio 'prop gun' kojim je upucao snimateljicu, piše AP. Također je otkriveno da je glumac nakon kobne nesreće nekoliko puta ponovio pitanje zašto su mu dali 'napunjeni pištolj', što budi određene sumnje.


- Tijekom svih ovih godina moje karijere nikada mi nisu dali 'vrući pištolj' - neprestano je ponavljao Alec Baldwin, koji je bio u vidljivom šoku i koji 'nije imao pojma koliko su ozbiljno povrijeđeni njegovi kolege niti da je Halyna mrtva.'


Ovo nije prva tragedija ove vrste koja se odigrala na nekom setu. Na snimanju filma "Zona sumraka" 1982. godine poginuo je glumac Vic Morrow na kojeg se srušio helikopter i odrubio mu glavu, a život je izgubilo i dvoje vijetnamske djece koju su producenti ilegalno angažirali, piše Jutarnji.hr.


Kobna scena kultnog filma "Vrana" koja se snimala 31. ožujka 1993. i u kojoj glavnog lika, kojeg je utjelovio Brandon Lee, sin slavnog Brucea Leeja, ustrijele i ubiju, i u stvarnosti je završila Leejevom smrću. Naime, Michael Massee trebao je pištoljem napunjenim ćorcima pucati prema Leeju, no produkcijskom greškom u pištolju je ostao i jedan pravi metak koji je usmrtio glumca. Brandon Lee preminuo je sa samo 28 godina u bolnici tijekom operacije.


Udar vlaka


Pomoćnica snimatelja Sarah Jones smrtno je stradala u veljači 2014. tijekom snimanja filma o Greggu Allmanu u Georgiji kada ju je udario vlak. Produkcija nije imala dopuštenje za snimanje na željezničkoj pruzi, a redatelj Randall Miller se izjasnio krivim za ubojstvo iz nehaja.


Kaskaderka S. J. Harris poginula je na setu filma "Deadpool 2". Profesionalnoj motoristici snimanje "Deadpoola 2" bio je prvi kaskaderski projekt, no u jednoj je sceni izgubila kontrolu nad motorom i proletjela kroz prozor zgrade i poginula.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još