Pronađena veća količina novca

Priveden osumnjičeni za učešće u ubistvu porodice Đokić

Hronika22.10.21, 08:22h

Priveden osumnjičeni za učešće u ubistvu porodice Đokić
Vulin je naglasio da je pronađena i značajna količina novca koja je pripadala ubijenoj porodici, a u prostorijama, odnosno na imanju koje je koristio osumnjičeni, pronađeni su još neki predmeti koji su, "bez svake sumnje, bili dio ovog strašnog i monstruoznog ubistva"

 

Srbijanska policija uhapsila je osumnjičenog za ubistvo porodice Đokić. O privođenju je izjavu dao srbijanski ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.


- Ubistvo porodice Đokić je uznemirilo čitavu Srbiju. Izvedeno je na profesionalan, strpljiv, metodičan način i očigledno je dugo pripremano. Zahvaljujući upornom i samopredanom radu pripadnika Policijske uprave za grad Niš, pripadnika Policijske uprave za grad Beograd, posebno njegovog 3. Odjela, kao i Uprave kriminalističke policije, zatim Osnovnog javnog tužilaštva u Aleksincu i Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uspjeli smo doći do jedne osobe za koju osnovano sumnjamo da je sudjelovao u monstruoznom ubistvu porodice Đokić - izjavio je Vulin.


Vulin je naglasio da je pronađena i značajna količina novca koja je pripadala ubijenoj porodici, a u prostorijama, odnosno na imanju koje je koristio osumnjičeni, pronađeni su još neki predmeti koji su, "bez svake sumnje, bili dio ovog strašnog i monstruoznog ubistva", navodi se u saopćenju MUP-a Srbije.


Osumnjičeni je priveden i po nalogu Višeg javnog tužiteljstva u Nišu određeno mu je zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je učestvovao u počinjenju krivičnog djela teškog ubistva.

 


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!