Po naredbama Općinskog suda u Sarajevu i Tužilaštva KS

Oglasila se SIPA-a o pretresu na Američkom univerzitetu: Evo o čemu je riječ

Front21.10.21, 20:30h

Oglasila se SIPA-a o pretresu na Američkom univerzitetu: Evo o čemu je riječ
Aktivnosti su provedene zbog postojanja osnova sumnje da su direktor Američkog univerziteta i druge osobe počinili krivično djelo prevare, krivotvorenja isprava, porezna utaja i pranje novca

 

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su realizirali aktivnosti na Američkom univerzitetu u Bosni i Hercegovini, sa sjedištem u Tuzli, i tom prilikom privremeno oduzeli dokumentaciju.

 

Aktivnosti su provedene zbog postojanja osnova sumnje da su direktor Američkog univerziteta i druge osobe počinili krivično djelo prevare, krivotvorenja isprava, porezna utaja i pranje novca.

 

Aktivnosti su provedene po naredbama Općinskog suda u Sarajevu i Kantonalnog tužilaštva Sarajevo.

 

O realizaciji navedenih naredbi bit će sačinjeni izvještaji, koji će zajedno s privremeno oduzetom dokumentacijom biti dostavljeni Općinskom sudu u Sarajevu i Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo na dalje postupanje i nadležnost, saopćeno je iz SIPA-e.


(FENA/dg)Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još