Zetra se zatvara 1. novembra

Poziv građanima na revakcinaciju AstraZenecom do kraja oktobra

Hronika21.10.21, 18:33h

Poziv građanima na revakcinaciju AstraZenecom do kraja oktobra
Također je moguća i revakcinacija svih koji su prvu dozu vakcine AstraZeneca i Sinopharm primili van Kantona Sarajevo

 

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo poziva sve građane koji su primili AstraZeneca vakcine, a kojima je prošlo više od četiri ili šest sedmica od prve doze, da do 31. oktobra ove godine pristupe revakcinaciji.

 

Ističu da je to važno i u skladu sa preporukama Stručnog savjetodavnog tijela za imunizaciju Federacije BiH, koje preporučuje da se druga doza vakcine protiv COVID-19 daje što ranije unutar preporučenog razmaka, uzimajući u obzir rast broja oboljelih i prijetnju od širenja delta soja SARS-CoV-2 virusa u FBiH.

 

Vakcinalni punkt na Zetri zatvara se 1. novembra, a vakcinacija u Kantonu Sarajevo prelazi na punktove u Domovima zdravlja.

 

Poziv je upućen i zbog praktičnosti obavljanja masovne revakcinacije na punktu Zetra do kraja mjeseca.

 

Također je moguća i revakcinacija svih koji su prvu dozu vakcine AstraZeneca i Sinopharm primili van Kantona Sarajevo.

 

Ministarstvo zdravstva KS još jednom poziva građane da se vakcinišu kako bi sačuvali svoje i zdravlje osoba u svojoj okolini, saopćeno je iz  Službe za protokol i press KS.

 

(DEPO PORTAL/dg)

 



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!