Stupaju na dužnost 1. novembra

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija: Evo ko su predsjednici sudova

Hronika21.10.21, 17:31h

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija: Evo ko su predsjednici sudova
Pri donošenju Odluke o imenovanju, VSTV BiH je uzeo u obzir kriterije poput stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata, stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri, sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje odnosa sa radnim kolegama, ponašanja van posla i profesionalne nepristranosti i ugleda te iskustva na rukovodećim poslovima

 

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) je tokom drugog dana sjednice, koja se održava 20. i 21. oktobra u Sarajevu, donijelo odluku o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

 

Na nivou Republike Srpske imenovani su: Slavica Bambulović, na poziciju predsjednika Okružnog suda u Doboju, Zoran Džida, na poziciju predsjednika Okružnog suda u Bijeljini, Dragan Ivić, na poziciju predsjednika Osnovnog suda u Prnjavoru, Tatjana Radulj, na poziciju predsjednika Osnovnog suda u Novom Gradu, saopćeno je iz VSTV.

 

Pri donošenju Odluke o imenovanju, VSTV BiH je uzeo u obzir kriterije poput stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata, stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri, sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje odnosa sa radnim kolegama, ponašanja van posla i profesionalne nepristranosti i ugleda te iskustva na rukovodećim poslovima.

 

Pri imenovanju, VSTV BiH primjenjuje odgovarajuće ustavne odredbe kojima se uređuju jednaka prava i zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih te poštuje ravnomjernu zastupljenost spolova.

 

Novoimenovani nosioci pravosudnih funkcija će stupiti na dužnost 1. novembra 2021. godine.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!