Uključio se FUP

Kontakti i klijenti Vasvije Vidović dobili čudne poruke, hakovan i telefon advokatice?

Hronika19.10.21, 17:12h

Kontakti i klijenti Vasvije Vidović dobili čudne poruke, hakovan i telefon advokatice?
Svi kontakti u telefonu advokatice Vasvije Vidović dobili su SMS

 

Nakon što je prošle sedmice advokatica Vasvija Vidović potvrdila da se našla na udaru hakera koji su joj hakirali računar i pobrisali sve podatke o predmetima, danas joj je hakiran i mobilni telefon.

 

Svi kontakti u telefonu Vidović dobili su SMS sljedećeg sadržaja:

 

„Procurile su informacije i o tebi, nazovi me što prije. Vasvija Vidović 061……“, piše u SMS poruci sa brojem koji koristi Vidović a na koju nije moguće odgovoriti niti ima takva opcija.

 

vasvija-vidovic

 

Poruke su dobili i neki novinari, a Vidović je sve prijavila istražnim organima koji provode istragu. Slučaj hakiranja računara prijavila je Federalnoj upravi policije.

 

Do Vidović novinari Pressmedia.ba nisu uspjeli doći jer joj je telefon zauzet, ali je jasno da je riječ o vrlo neprijatnoj situaciji i teškom napadu na privatnost advokatice Vidović koja sada svojim kontaktima među kojima su ozbiljni ljudi mora objašnjavati o čemu je riječ.

 

Sutra bi na Sudu BiH trebao biti nastavak suđenja u slučaju „Respiratori“ u kojem Vidović i advokatica Nina Karačić zastupaju premijera FBiH Fadila Novalića.

 

Vidović je nakon suđenja u ovom slučaju 15. oktobra kazala novinarima da ona hakiranje računara ne može dovesti u vezu sa ovim slučajem, ali da je indikativno šta se dešava.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 19

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još