SULUDA IDEJA KOJU ČAK NI LUKAČ NE PODRŽAVA

Pripreme već počele, objavljene i prve fotografije: Pogledajte kako bi trebao izgledati 'Dodikov pasoš'...

Front19.10.21, 09:31h

Pripreme već počele, objavljene i prve fotografije: Pogledajte kako bi trebao izgledati 'Dodikov pasoš'...
Dodik je naumio da van snage stavi lične i putne isprave koje izdaju bh. institucije, odnosno one koje se štampaju pod okriljem IDDEEA-e, te da počne izdavati entitetske "papire"

 

 

 


Na sinoć održanoj sjednici Vlade RS-a, kojoj su prisustvovali i član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednica RS-a Željka Cvijanović, između ostalog govorilo se i o pripremi paketa zakona o novim ličnim dokumentima. Naime, Dodik je naumio da van snage stavi lične i putne isprave koje izdaju bh. institucije, odnosno one koje se štampaju pod okriljem IDDEEA-e, te da počne izdavati entitetske "papire".


Nezavisni zastupnik Nebojša Vukanović objavio je fotografiju jednog od mogućih izgleda pasoša kojeg najavljuje Dodik.

 

dodikov-pasos


Umjesto sadašnje plave, Dodikov pasoš bi trebao imati crvene korice. Na sebi bi imao natpise "pasoš" i "Republika Srpska", ispisane ćirilicom na srpskom jeziku, te na engleskom jeziku. Na sredini bi trebao biti grb sa ćiriličnom slovima R i S, koji bi bili oivičeni natpisom "Republika Srpska", ispisanim ćirilicom i latinicom. Na koricama bi se trebao nalaziti i biometrijski čip.


Međutim, pitanje je da li će išta od ovoga biti i realizovano. Uostalom, ovoj ideji se ne protive samo političari iz FBiH i opozicija iz RS-a. Čak i u svojim stranačim redovima Dodik je naišao na oponente ovoj suludoj ideji, poput ministra Dragana Lukača, koji je kazao kako bi donošenje novih dokumenata stvorilo brojne probleme stanovnicima RS-a, piše Oslobođenje.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 Komentari - Ukupno 73

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još