komplikacije usljed zaraze

Preminuo Colin Powel, prvi crnac na dužnosti američkoga državnog tajnika: Imao je koronu, bio vakcinisan sa dvije doze

Hronika18.10.21, 16:35h

Preminuo Colin Powel, prvi crnac na dužnosti američkoga državnog tajnika: Imao je koronu, bio vakcinisan sa dvije doze
Preminuo je od posljedica zaraze koronavirusom, a bio je cijepljen s dvije doze. Imao je 84 godine

 

 


Colin Powell, prvi crnac na dužnosti američkoga državnog tajnika, umro je u ponedjeljak u 85. godini od komplikacija uzrokovanih covidom-19, rekla je njegova obitelj u ponedjeljak.


Preminuo je od posljedica zaraze koronavirusom, a bio je cijepljen s dvije doze. Imao je 84 godine.


"Bio je potpuno cijepljen. Želimo zahvaliti liječničkom osoblju nacionalnog medicinskog centra Walter Reed na brižnom liječenju.

Izgubili smo izvanrednog i voljenog supruga, oca, djeda i sjajnog Amerikanca", napisala je Powellova obitelj na Facebooku.


Powell je bio profesionalni vojnik kojeg je karijera od borbene dužnosti u Vijetnamu dovela do pozicije prvog savjetnika za nacionalnu sigurnost na kraju predsjedništva Ronalda Reagana te najmlađeg i prvog afroameričkog predsjednika Združenog stožera američkih oružanih snaga pod predsjednikom Georgeom H.W. Bushom.


Kao general vojske s četiri zvjezdice bio je zapovjednik Združenog stožera američke vojske pod predsjednikom Georgeom Bushom starijim tijekom Zaljevskog rata 1991. u kojem su snage predvođene SAD-om istjerale iračke snage iz susjednog Kuvajta.

 

(Index.hr/DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!