Seniorski reprezentativac BiH

Tarik Omeragić na Svjetskim kupovima u brzom klizanju u Kini i Japanu, Edin Branković nije dobio dozvolu za ulazak u Kinu

Sport18.10.21, 12:29h

Tarik Omeragić na Svjetskim kupovima u brzom klizanju u Kini i Japanu, Edin Branković nije dobio dozvolu za ulazak u Kinu
Savez ulaže velike napore da osigura Edinov nastup na Svjetskom kupu u Nagoji, saopćeno je iz Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine

 

Seniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju Tarik Omeragić nastupit će od 21. do 24. oktobra na Svjetskom kupu u Pekingu (Kina), a od 28. do 31. oktobra u Nagoji (Japan).

 

Naš drugi reprezentativac Edin Branković, nažalost, nije dobio dozvolu za ulazak i nastup u Kini od Organizacionog odbora Svjetskog kupa, zbog strogih pravila vezanih za vakcinisanje. Savez ulaže velike napore da osigura Edinov nastup na Svjetskom kupu u Nagoji, saopćeno je iz Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine.

 

Nakon nastupa u Japanu, oba naša reprezentativca će u novembru nastupiti na Svjetskim kupovima u Debrecenu (Mađarska) od 18. do 21. novembra i u Dordrechtu (Nizozemska) od 25. do 28. novembra. Navedena četiri Svjetska kupa ujedno su i kvalifikaciona takmičenja za odlazak na ZOI.

 

Po završetku takmičenja na ova četiri Svjetska kupa, zbrajaju se rezultati i 32 najbolje rangirana brzoklizača kvalifikovaće se i nastupiti na Olimpijskim igrama 2022. godine.

 

Ovogodišnje kvalifikacije za nastup na Olimpijskim igrama su četvrte u nizu za Edina Brankovića, a prve za Tarika Omeragića. U Savezu klizačkih sportova Bosne i Hercegovine se nadaju da će bar jedan od naših reprezentativaca uspjeti da se kvalifikuje i da naša zemlja prvi put dobije predstavnika na ZOI u ovom sportu, navodi se u saopćenju.

 

(FENA/md)

 

 Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!