Pretresi na 12 lokacija

U toku operativna akcija SIPA-e na području općine Kladanj

Hronika18.10.21, 10:46h

U toku operativna akcija SIPA-e na području općine Kladanj
Operativna akcija „Bratilo“ se provodi u skladu sa naredbom Općinskog suda u Živinicama a pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona uz pružanje pomoći policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona

 

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas u operativnoj akciji „Bratilo“ vrše pretrese na 12 lokacija na području općine Kladanj.

 

Akcija se provodi s ciljem pretresa prostorija koje koristi jedna osumnjičena osoba a u svrhu izuzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokazi za počinjenje krivičnog djela.

 

Operativna akcija „Bratilo“ se provodi u skladu sa naredbom Općinskog suda u Živinicama a pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona uz pružanje pomoći policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, saopćeno je iz SIPA-e.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!