Jedan od najvećih boraca za povratak Bošnjaka u Podrinje

Preminuo Zulfo Salihović, dugogodišnji odbornik u Skupštini opštine Srebrenica

Hronika17.10.21, 10:11h

Preminuo Zulfo Salihović, dugogodišnji odbornik u Skupštini opštine Srebrenica
Prije dvije večeri smo na sjednici Izvršnog odbora SDA Srebrenica razgovarali o budućim planovima. Nažalost, nećemo ih zajedno realizovati. Bošnjaci, ali i OO SDA Srebrenica, izgubili su velikog prijatelja, borca i aktivistu, rekao je Tabaković

 

 

U Tuzli je sinoć od posljedica srčanog udara preminuo Srebrenčanin Zulfo Salihović, dugogodišnji odbornik u Skupštini opštine Srebrenica.

 

Predsjednik Opštinskog odbora SDA Srebrenica Alija Tabaković kazao je tim povodom da je Srebrenica izgubila velikog borca, prijatelja i aktivistu.

 

- Nemam riječi kojom bih mogao opisati momenat kada sam saznao da nas je napustio neumorni borac za prava Bošnjaka, ali i svih građana u Srebrenici Zulfo Salihović. Prije dvije večeri smo na sjednici Izvršnog odbora SDA Srebrenica razgovarali o budućim planovima. Nažalost, nećemo ih zajedno realizovati. Bošnjaci, ali i OO SDA Srebrenica, izgubili su velikog prijatelja, borca i aktivistu - rekao je Tabaković, uputivši porodici, u svoje lično ime i u ime OO SDA Srebrenica, izraze saučešća.

 

Mnogi Srebreničani s nevjericom su primili vijest o smrti Salihovića, a jedan od njih je i Sadmir Nukić.

 

- Veoma je teško bilo šta reći, osim da je čovjek bio jedan od najvećih boraca za povratak, ali i opstanak Bošnjaka u Podrinju posebno u Srebrenici i čovjek koji je među nama ponajviše čitao i planirao - rekao je Nukić.

 

Salihović je preživio genocid, a ove godine je bio i predsjednik Pododbora "Marš mira 2021“ i sa majkama Srebrenice je posjećivao stratišta gdje su Bošnjaci ubijani.

 

Nedavno je u izjavi Feni, kao predsjednik kluba Bošnjaka u Skupštini opštine Srebrenica, poručio da će se Bošnjaci boriti svim političkim sredstvima da zaštite svoj integritet na području te opštine.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!