I POLICAJCI SE TRESLI PRED NJOM

Da li je zbog ove poruke 'pala' Dijana Hrkalović: Evo šta je napisala Velji Nevolji uoči likvidacije karatiste 2017.

Hronika16.10.21, 20:24h

Da li je zbog ove poruke 'pala' Dijana Hrkalović: Evo šta je napisala Velji Nevolji uoči likvidacije karatiste 2017.
Hrkalovićeva je, kako se sumnja, tijesno povezana sa suparničkim kavačkim klanom. Ona je, inače, nakon ubistva Popovića pobjegla u Izrael jer se plašila za sopstveni život. Poslije 45 dana se vratila u Beograd, i to nakon što je saznala da su „škaljarci“, istražujući sami ubistva svojih ljudi, došli do saznanja da je ona umiješana u pomenute likvidacije

 

 


Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP), privedena je sinoć i to zbog, kako se pretpostavlja, navodnog uklanjanja dokaza poslije ubistva Vlastimira Miloševića  u Beogradu, prije četiri godine.


Sumnja se da je upravo ona pomogla jednom od vođa navijača Partizana Veljku Belivuku, poznatijem kao Velja Nevolja, da 2018. bude oslobođen za ubistvo karatiste Vlastimira Miloševića.


Mediji u Srbiji su u međuvremenu objavili i da je bivšoj sekretarki MUP-a, nakon što je provela noć i zatvorskoj jedinici, potvrđen i pritvor od 30 dana.


Inače, kako izvor Kurira otkriva, operativnim radom koji je sprovođen nad Belivukom istražitelji su otkrili da je Hrkalovićeva, pred zločin koji se dogodio u centru Beograda 30. januara 2017. godine, poslala poruku Belivuku u kojoj je pisalo: „Oni ili mi“.


Veza s navijačima


- Vođa navijača Partizana u to vrijeme imao je dva mobilna telefona. Jedan je poslije njegovog hapšenja zbog ubistva vještačen, dok je drugi, za koji se saznalo da postoji, policija, uprkos zahtjevu tužilaštva i suda, odbila da pregleda uz obrazloženje da je „telefon neispravan“. Upravo taj telefon, koji je zvanično zaveden kao neispravan, krije povezanost bivše državne sekretarke sa ovim vođom navijača bliskim kavačkom klanu - otkriva sagovornik Kurira.


Da podaci u njemu ipak nisu ostali tajna za bezbjednosne službe u Srbiji, kako dodaje, otkrili su pripadnici koji su Belivuka u to vrijeme držali „na mjerama“.


- Postupak protiv Belivuka, koji je tada završen oslobađajućom presudom, gotovo odmah poslije njegovog hapšenja pokazao je da on ima jaka leđa u policiji. Naime, jedan telefon je praktično sklonjen iz predmeta, a njegove DNK tragove nađene na licu mjesta osporili su sami policajci koji su radili uviđaj - podsjeća sagovornik Kurira.


On navodi da je poslije niza sumnjivih okolnosti koje su ispratile taj slučaj otkriveno da su bivša državna sekretarka, kao i jedan tada visokopozicionirani pripadnik MUP bili u kontaktu sa Belivukom.


Trag vodi do Dijane


Inače, Belivuk je bio jedan od najbližih prijatelja ubijenog Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi, čija je vjenčana kuma, navodno, trebalo da bude upravo Dijana Hrkalović. Ubijeni Vlastimir Milošević navodno je bio u sukobu sa Stankovićevom ekipom.


- Da je imao kontakte u policiji, svjedoči i to da su u Belivukovom telefonu, koji je otvoren, pronađene poruke sa izvjesnim Vučkom, a sumnja se da je riječ o tadašnjem pripadniku Žandarmerije, s kojim je Hrkalovićeva, u vrijeme kada je Belivuk uhapšen, bila u bliskim odnosima - dodaje on i otkriva da je u jednoj poruci pisalo: „Ti ne idi u Pančevo ni kao turista, ona žena mi je je*ala mamu što sam mimo nje zvao načelnika“, a da se još tada sumnjalo da je „žena“ upravo Dijana Hrkalović.


Istraga o umiješanosti u tri likvidacije Bekstvo u Izrael, strah od osvete, promjena imena...


Do imena Dijane Hrkalović došlo se, kako je Kurir pisao, i u istragama još tri ubistva - advokata Dragoslava Miše Ognjanovića, Vladimira Popovića Popa i Dragoslava Miloradovića. Sva trojica su na neki način bila povezani sa Lukom Bojovićem, koji važi za čovjeka bliskog škaljarskom klanu.


Hrkalovićeva je, kako se sumnja, tijesno povezana sa suparničkim kavačkim klanom. Ona je, inače, nakon ubistva Popovića pobjegla u Izrael jer se plašila za sopstveni život. Poslije 45 dana se vratila u Beograd, i to nakon što je saznala da su „škaljarci“, istražujući sami ubistva svojih ljudi, došli do saznanja da je ona umiješana u pomenute likvidacije.


U Srbiju se vratila u strahu da bi „škaljarci“ mogli da udare na njenu porodicu. Po povratku, ona napušta MUP, mijenja ime u Nika Rina da bi nastavila da se krije od „škaljaraca“. Mijenjala je i druge lične podatke, a u jednom trenutku je ipak vratila svoje staro ime i prezime.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još