Oboljela od teškog ARDS-a

Hitni transport: Trudnica iz sarajevske Opće bolnice helikopterom RS izmještena u Zagreb

Hronika16.10.21, 11:45h

Hitni transport: Trudnica iz sarajevske Opće bolnice helikopterom RS izmještena u Zagreb
Za ovaj hitni transport helikopter je ustupio Helikopterski servis Republike Srpske, a Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo je obezbijedio plaćanje

 

Trudnica u 21. sedmici trudnoće oboljela od teškog ARDS-a (respiratornog distres sindroma), radi neophodnog tretmana na ecmo aparatu izmještena je jučer, iz sarajevske Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš", u Zagreb.

 

Za ovaj hitni transport helikopter je ustupio Helikopterski servis Republike Srpske, a Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo je obezbijedio plaćanje.

 

Prof. dr. Vlado Krajinović i doc. dr. Marko Kutleša primili su pacijenticu u intenzivnu njegu bolnice Fran Mihaljević u Zagrebu.

 

“Ponosan sam na Opću bolnicu Sarajevo, na rad svih uposlenika i na veliki broj prijatelja koje smo stekli radeći predano svoj posao. Moja posebna zahvalnost ide našim uposlenicim prim. dr. Marini Juroš-Zovko, dr. Stoji Erić, prim. dr. Elmi Vukotić, dr. Aneli Šubo, prim. dr. Ednanu Drljeviću i medicinskim tehmičarima Mahiru Pekiću i Anelu Šljivi, koji su uradili sve da se se pomogne kritično oboljeloj trudnici i da se realizuje ovaj veliki ljudski čin”, kazao je prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, direktor Opće bolnice.

 

(N1, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 55

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još