Ugrožena bezbjednost direktora Agencije za lijekove BiH

'Ovo je poziv na odstrel': PDP reaguje na Dodikovu izjavu da je Zolak 'državni neprijatelj broj jedan'

Front15.10.21, 11:36h

'Ovo je poziv na odstrel': PDP reaguje na Dodikovu izjavu da je Zolak 'državni neprijatelj broj jedan'
Otuda i Dodikova najava da Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH od sljedeće sedmice više neće djelovati na prostoru Republike Srpske, jer je u pandemijskom periodu za njih javno zdravlje postalo najunosniji biznis, poručuju iz PDP-a

 

Izjava lidera SNSD-a Milorada Dodika "da je direktor Agencije za lijekove BiH Aleksandar Zolak državni neprijatelj broj jedan i da može da se seli u FBiH" je užasavajuće etiketiranje, poziv na odstrel i ugrožavanje bezbjednosti Zolaka, ističu u svom reagiranju iz PDP-a.

 

Dodiku je očigledno neprijatelj broj jedan, dodaju, onaj koji radi po zakonu, otkriva šta su počinili ljudi iz njegovog bliskog okruženja i stoji kao jedina brana između režima i krajnje pljačke u zdravstvu, u kojoj ne prezaju ni od čega, pa ni od ugrožavanja ljudskih života.

 

Otuda i Dodikova najava da Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH od sljedeće sedmice više neće djelovati na prostoru Republike Srpske, jer je u pandemijskom periodu za njih javno zdravlje postalo najunosniji biznis, te Zolak, koji savjesno i odgovorno radi svoj posao, mora biti sklonjen da bi potpuno ovladali svim resursima u ovom sektoru.

 

- Dodik u ovoj fazi svoje, najblaže rečeno, neartikulisane politike, ne bira sredstva da sačuva sebe, svoje pozicije, interese i sumnjivo stečeno bogatstvo, pa svako ko mu se usprotivi postaje jednostavno - meta. Još jednom pozivamo pravosudne institucije da ispitaju sve činjenice u vezi s nabavkom kiseonika u UKC Republike Srpske i drugim zdravstvenim ustanovama, ali i drugim nerazjašnjenim javnim nabavkama, poput afera nabavke respiratora i maski u Republici Srpskoj, na kojim se bogatio režim okupljen oko Milorada Dodika, zaključuju iz PDP-a.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!