VIDEO/ Novoizabrani predsjednik SDP-a Centar Sarajevo

Stojanovićeva direktna poruka Zvizdiću: SDP neće podržati bivšeg člana SDA za Predsjedništvo BiH

Front13.10.21, 16:24h

Stojanovićeva direktna poruka Zvizdiću: SDP neće podržati bivšeg člana SDA za Predsjedništvo BiH
Naš stav je da provedemo anketu među članovima SDP-a BiH. Onaj ko bude imao najveću podršku, bit će prijedlog za člana Predsjedništva BiH, kazao je Stojanović

 

Novoizabrani predsjednik SDP-a BiH Centar Sarajevo Igor Stojanović oglasio se na društvenim mrežama, nakon što je ova stranka jučer održala strateško planiranje u Tešnju.

 

- Definitivno SDP neće podržati kandidata SDA za člana Predsjedništva BiH. Niti bilo kojeg bivšeg člana SDA. Naš stav je da provedemo anketu među članovima SDP-a BiH. Onaj ko bude imao najveću podršku, bit će prijedlog za člana Predsjedništva BiH - kazao je Stojanović i dodao:

 

- Kao najjača opoziciona stranka, bit ćemo lideri svih onih koji žele promjenu vlasti na državnom nivou.

 

Do sada se spekuliralo da bi "Trojka" u kojoj su pored SDP-a, Naša stranka i Narod i pravda, mogla podržati bivšeg člana SDA Denisa Zvizdića kao zajedničkog kandidata za Predsjedništvo BiH, no nakon ovog Stojanovićevog istupa jasno je da, iako se nadao, neće imati njihovu podršku, piše Faktor.

 

 

(Faktor.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još