Poručio da će 'predvoditi akciju'

Predsjednik Filipina: 'Uđimo u njihove kuće i vakcinišimo ih dok spavaju. Kraj priče'

Front12.10.21, 17:39h

Predsjednik Filipina: 'Uđimo u njihove kuće i vakcinišimo ih dok spavaju. Kraj priče'
Na Filipinima je do sada dato skoro 50 miliona doza vakcina protiv virusa korona različitih proizvođača. Potpuno je imunizovano više od 23 miliona ljudi, a vlasti se nadaju da će do kraja godine imunizovati do 70 miliona od 111,5 miliona stanovnika

 

 

Ljude koji i dalje oklijevaju da prime vakcinu protiv virusa korona treba vakcinisati dok spavaju, ocijenio je danas predsjednik Filipina Rodrigo Duterte.

 

"Znam da mnogi još ne žele da se vakcinišu i oni predstavljaju problem. Zato, uđimo u njihove kuće i vakcinišimo ih dok spavaju. Kraj priče", predložio je Duterte u televizijskom obraćanju, poručujući da će "predvoditi akciju", javlja Tass, a prenosi Tanjug.

 

On je istakao da je pored imunizacije važno nositi i maske i držati socijalnu distancu jer samo te mjere mogu sa spriječe širenje virusa korona u zemlji.

 

Na Filipinima je do sada dato skoro 50 miliona doza vakcina protiv virusa korona različitih proizvođača.

 

Potpuno je imunizovano više od 23 miliona ljudi, a vlasti se nadaju da će do kraja godine imunizovati do 70 miliona od 111,5 miliona stanovnika.

 

Duterte je ranije tražio usvajanje zakona koji bi omogućio kazne zatvora za one koji krše karantin.

 

Takođe je rekao da učesnici masovnih događaja treba da idu u zatvor.

 

Početkom juna Duterte je rekao da će protiv onih koji su svjesni da su kovid pozitivni, ali krše mjere, zaražavaju druge i izazivaju smrt biti podignute optužnice za ubistvo.

 

Do sada je na Filipinima virusom korona zaraženo 2,67 miliona ljudi, od kojih je oko 39.600 preminulo.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!