Sutra odluka

Ko će mijenjati preminulog ministra Vjekoslava Mandića?

Front12.10.21, 11:07h

Ko će mijenjati preminulog ministra Vjekoslava Mandića?
Ministar Vjekoslav Mandić je preminuo 7. oktobra na Sveučilišnoj klinici u Mostaru

 

Na sutrašnjoj sjednici u Sarajevu Vlada Federacije će donijeti odluku ko će do isteka tehničkog mandata Federalne vlade mijenjati nedavno preminulog federalnog ministra zdravstva Vjekoslava Mandića, saznaje Faktor u Vladi Federacije.

 

Podsjećamo, ministar Vjekoslav Mandić je preminuo 7. oktobra na Sveučilišnoj klinici u Mostaru.

 

- Sutra se u Sarajevu održava sjednica Vlade Federacije na kojoj će se imenovati osoba koja će mijenjati preminulog ministra Mandića. Još uvijek nije precizirano da li će to biti neko od pomoćnika ili sekretar Ministarstva. U svakom slučaju premijer Federacije BiH je taj koji će potpisivati zakonske i podzakonske akte u ime Ministarstva - rečeno je u Federalnoj vladi.

 

Podsjećamo, ovo je treće federalno ministarstvo koje je ostalo bez ministra. Najprije je Elvira Dilberović sa mjesta ministrice Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke u februaru 2020. godine, otišla za ambasadoricu BiH u Švedskoj. Mijenja je sekretar Ministarstva Alden Kajtaz. Zatim, federalni ministar za boračka pitanja Salko Bukvarević je 29. jula 2020. godine usljed komplikacija izazvanih koronavirusom preminuo. Prema odluci Vlade FBiH mijenja ga Mirza Terzo, pomoćnik ministra.


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još