Brza akcija policije

Uhapšen osumnjičeni zbog dijeljenja piratske verzije filma 'Toma'

Showbizz11.10.21, 20:10h

Uhapšen osumnjičeni zbog dijeljenja piratske verzije filma 'Toma'
Istim povodom obaviještena je i Antipiratska agencija Srbije (SAPA), koja je tokom vikenda uočila više stotina linkova, koji su svi dalje procesuirani u saradnji sa nadležnim državnim institucijama

 

Jedan od osumnjičenih za neovlašteno dijeljenje linka na kojem se nalazi film "Toma" po društvenim mrežama uhapšen je i u nedjelju je saslušan u Tužilaštvu za visoko tehnološki kriminal Srbije, gdje je priznao krivicu i detaljno obrazložio odbranu, javlja Tanjug.


Svi oni koji su dalje neovlašteno podijelili ovaj link sa filmom “Toma”, bit će takođe procesuirani, a trenutno se radi na njihovom pronalaženju, poručuju iz tužilaštva.


Tokom posljednjih nekoliko dana na društvenim mrežama uočeno je neovlašteno dijeljenje linka na kojem se nalazi film “Toma”, a odmah po uočavanju tih nelegalnih radnji MinaCord i CobraFilm, koje su i vlasnici autorskih prava, prijavili su sve nadležnim organima – Odjeljenju za visokotehnološki kriminal Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.


Istim povodom obaviještena je i Antipiratska agencija Srbije (SAPA), koja je tokom vikenda uočila više stotina linkova, koji su svi dalje procesuirani u saradnji sa nadležnim državnim institucijama.


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!