Poznati novinar i bloger zatresao RS novim informacijama

Vasković tvrdi: Dodik je naredio praćenje Stanivukovića, ima njegove eksplicitne snimke?!

Front11.10.21, 10:23h

Vasković tvrdi: Dodik je naredio praćenje Stanivukovića, ima njegove eksplicitne snimke?!
Vasković tvrdi da SNSD ima svog informatora u Stanivukovićevom kabinetu. Upravo je taj informator dostavio veći dio kompromitujućeg materijala, uključujući i vrlo „nezgodne“ fotografije i snimke nastale prilikom Stanivukovićevog odmora u Crnoj Gori ovog ljeta

 

Nakon što je novinar Slobodan Vasković zatresao manji bh. entitet o aferi "Kiseonik", u tu priču su se uključili i najglasniji kritičari vlasti u Republici Srpskoj, među njima i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

 

Vasković u svom novom blogu tvrdi da Stanivuković i Aleksandar Zolak, direktor Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH, imali saznanja o svemu najmanje mjesec dana prije nego što je objavljena informacija o kiseoniku.

 

-To praktično znači da Stanivuković i Zolak nisu ništa bolji od dr. Vlade Crta Đajića i ostalih trovača sopstvenog naroda. Kako je Stanivuković “kralj” spinova i populizma, razlog za neobjavljivanje informacije o korištenju medicinskog kiseonika treba tražiti u njegovoj bolesnoj ambiciji da bude kandidat za predsjednika Republike Srpske - piše Vasković, koji dodaje da su mu ljudi iz najbližeg Stanivukovićevog okruženja potvrdili da je Stanivuković prvobitno imao namjeru da informaciju o korištenju industrijskog kiseonika objavi u novembru ili u decembru ove godine, neposredno pred odlučivanje opozicije o kandidatima za dvije inokosne funkcije.

 

- Nema sumnje da sam otkrivanjem afere „kiseonik“ pokvario Stanivukovićev plan i natjerao ga da reaguje ranije od planiranog - piše Vasković.

 

On dalje navodi da je Stanivuković prije desetak dana podnio Republičkom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv više lica povezanih sa aferom „kiseonik“.

 

- Naravno, Stanivuković tom prilikom nije propustio da se uslika i to ispred objekta u kojem je smješteno Posebno odljeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala pomenutog tužilaštva - piše Slobodan Vasković, dodajući da je na Stanivukovićevu nesreću u kadar ušao i stambeno-poslovni objekat u izgradnji, koji se na fotografiji vidi iza Stanivukovićevih leđa.

 

- Radi se o jednom od više objekata koje gradi Mladen Milanović Kaja na lokaciji „Rupe“. Treba podsjetiti da je upravo na toj lokaciji Stanivuković planirao graditi gradski park, bar prema njegovim gromoglasnim najavama iz kampanje za gradonačelnika Banjaluke - podsjetio je Slobodan Vasković.

 

- Nema sumnje da je Stanivuković nastavio sa praksom Igora Radojičića. Čak bih rekao da je Stanivuković znatno šire otvorio vrata Gradske uprave Crvenim Tajkunima. Pored toga, Stanivuković je nastavio i sa praksom finansiranja privatnih sportskih klubova kojima upravljaju kriminalci bliski Crvenoj Sekti. Najbolji primjer za to je Ženski košarkaški klub „Mladi Krajišnik“, kojem je Grad Banjaluka odobrio grant za 2021. godinu u iznosu od 29.082,48 KM. U suštini, radi se o privatnom košarkaškom klubu Brane Čovičkovića Buzdovana, višestruko presuđenog kriminalca - piše Vasković u novom blogu.

 

- Na kraju, treba reći da Stanivuković nije taj koji najviše priželjkuje da bude kandidat za funkciju predsjednika Republike Srpske. Može se slobodno reći da to znatno više od njega želi Milorad Dodik. U posljednjih nekoliko mjeseci među visokopozicioniranim članovima SNSD-a kruže informacije da Milorad Dodik posjeduje obiman kompromitujući materijal o Drašku Stanivukoviću. Dodik taj materijal planira koristiti u kampanji za opšte izbore 2022. godine. Prema navodima, taj materijal je više nego dovoljan da Stanivukovića pošalje na političku deponiju - tvrdi Vasković koji piše da je "Dodik sve samo ne naivan".

 

- On je odmah po izboru Stanivukovića za gradonačelnika Banjaluke naredio svojim saradnicima da se organizuje cjelodnevno praćenje Stanivukovića, a sve sa ciljem prikupljanja kompromitujućeg materijala. Uz to, Dodik je naredio da se detaljno istraži Stanivukovićeva prošlost. Dodik je lično dr. Vladu Đajića zadužio da pribavi medicinsku dokumentaciju koja se odnosi na Stanivukovića - tvrdi Vasković.

 

Izvor iz Dodikovog okruženja tvrdi da SNSD ima svog informatora u Stanivukovićevom kabinetu. Upravo je taj informator dostavio veći dio kompromitujućeg materijala, uključujući i vrlo „nezgodne“ fotografije i snimke nastale prilikom Stanivukovićevog odmora u Crnoj Gori ovog ljeta, piše Vasković na svom blogu.

 

- Milorad Dodik je uzdrman udarcima sa svih strana, ali je još uvijek dovoljno politički mudar da se bez većih problema obračuna sa Stanivukovićem. Za razliku od Dodika, koji mudro ćuti i čeka da opozicija izvrši političko samoubistvo kandidovanjem Stanivukovića, neka Dodiku bliska lica pokazuju da imaju znatno manje političkog talenta od Dodika - piše Vasković.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 68

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još