BOSS napada Našu stranku

Ajanović: 'To je morbidna namjera... Da spomenik na Kazanima nosi oznaku da su ubistva izvršili pripadnici Armije RBiH!'

Front10.10.21, 09:54h

Ajanović: 'To je morbidna namjera... Da spomenik na Kazanima nosi oznaku da su ubistva izvršili pripadnici Armije RBiH!'
Morbidna namjera izjednačavanja Armije RBiH sa agresorskim vojnim i paravojnim formacijama koje su sistematski ubijale po Bosni i Hercegovini predstavlja nastavak SANU politike - tvrde iz BOSS-a

 

 

Stranka BOSS uputila je saopštenje, kako se u njemu navodi, povodom nemoralne inicijative Naše stranke da ubistva na Kazanima označi kao zločin Armije RBiH. Iz BOSS-a tvrde i da je je nastavak "njihove fašističke ideologije da su Srbi u BiH ugroženi prevelikim brojem Bošnjaka".

 

Saopćenje penosimo u astavku:


Nemoralna inicijativa političkog subjekta "Naša stranka" kojom se traži da spomenik na Kazanima nosi oznaku da su ubistva izvršili pripadnici Armije RBiH - nastavak je fašističke ideologije i platforme njihove stranke da su Srbi u BiH ugroženi prevelikim brojem Bošnjaka, te predstavlja podmukli pokušaj ponovnog izjednačavanja agresora i žrtve tokom agresije na BiH.


Za razliku od ratnih zločinaca iz Republike Srpske i Srbije koji tokom rata nisu procesuirali ratne zločine, opštepoznata je činjenica da je zločine na Kazanima po vlastitom nahođenju činio kriminalac Mušan Topalović Caco, te da je zbog njegovih zlodjela upravo Predsjedništvo RBiH, kao vrhovni komandant Armije RBiH, izdalo naredbu da se Caco uhapsi radi krivičnog procesuiranja zbog ratnih zločina i sprječavanja ubistava Srba, Hrvata i Bošnjaka. Dokaz tome je vojno-policijska akcija Trebević 2, kada su 26. oktobra 1993. godine radi očuvanja obraza Armije RBiH živote izgubila devetorica policajca prilikom naloga za privođenje zloglasnog Cace, koji je ubijen a 14 njegovih saučesnika je uhapšeno i osuđeno zbog zločina na Kazanima, te se nikako ne može ni pravno ni moralno smatrati da je zločine počinila Armija RBiH, koja bi po komandnoj odgovornosti bila odgovorna da tokom rata nisu krivično procesuirani ratni zločinci.


Morbidna namjera izjednačavanja Armije RBiH sa agresorskim vojnim i paravojnim formacijama koje su sistematski ubijale po Bosni i Hercegovini predstavlja nastavak SANU politike i pokušaj umanjivanja odgovornosti ratnih zločinaca i političke opsade Sarajeva, koji je najduže bio u opsadnom stanju u historiji, tri godine, deset mjeseci, tri sedmice i tri dana.


Sarajevo, kao glavni grad Bosne i Hercegovine koji je pokazao dignitet, dostojanstvo i pružio ruku pomirenja i suživota, nije zaslužilo da njime upravljaju zmije u njedrima u vidu zloglasne trojke koju predvodi politički subjekt "Naša stranka" i koji namjeravaju zloupotrebom vlasti neosnovano kaljati obraz Armije RBiH, te se nemoralna inicijativa mora odbiti, upozorava predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 Komentari - Ukupno 147

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još