Kancelar usred istrage

Kriza u Austriji: Sebastian Kurz podnio ostavku

Front09.10.21, 20:14h

Kriza u Austriji: Sebastian Kurz podnio ostavku
Sebastian Kurz je podnio ostavku nakon što je početkom prošle sedmice Tužilaštvo da su on i još devet osoba pod istragom zbog sumnje u kršenje povjerenja i podmićivanja, što je dovelo do krize u vladajućoj koaliciji Narodne stranke i Zelenih

 

Austrijski kancelar Sebastian Kurz podnio je ostavku usred istrage o podmićivanju. Predložio je ministra vanjskih poslova za svog nasljednika.

 

Podsjećamo, Sebastian Kurz je podnio ostavku nakon što je početkom prošle sedmice Tužilaštvo da su on i još devet osoba pod istragom zbog sumnje u kršenje povjerenja i podmićivanja, što je dovelo do krize u vladajućoj koaliciji Narodne stranke i Zelenih, koja je preuzela vlast u januaru prošle godine.

 

Kurz i njegovi bliski saradnici optuženi su da su pokušali da obezbijede njegovo napredovanje u hijerarhiji stranke i vlasti uz pomoć namještenih izbora i naklonjenih medijskih izvještaja, što je finansirano državnim novcem.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 39

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još