SREĆA UZ ALIU I ALEU

Dado Polumenta uživa nakon rođenja druge kćerke: Supruga Ivona porodila se za pola sata, već ima savršenu liniju

Showbizz08.10.21, 21:00h

Dado Polumenta uživa nakon rođenja druge kćerke: Supruga Ivona porodila se za pola sata, već ima savršenu liniju
Bračni par Polumenta ne krije koliko ih je roditeljstvo promijenilo, ne samo kad je o emocijama i prioritetima riječ, nego i njihovoj svakodnevici. Užurbanija je, odgovornija, ali sigurno i ljepša

 


Početkom augusta ove godine u domu porodice Polumenta začuo se najslađi plač, na svijet je stigla djevojčica Alia, a svojim roditeljima, mami Ivoni (27) i tati Dadi (39), te starijoj sestrici Alei (4) srce ispunila nevjerovatnom radošću. Riječi su nedovoljne da opišu svu sreću koju Ivona i Dado osjećaju, a samo za Azru javili su se iz svog novosadskog doma, podijelili emocije i ljubav te prvi put govorili za medije od rođenja druge kćerke.


Bračni par Polumenta ne krije koliko ih je roditeljstvo promijenilo, ne samo kad je o emocijama i prioritetima riječ, nego i njihovoj svakodnevici. Užurbanija je, odgovornija, ali sigurno i ljepša. Na početku razgovora Ivona je otkrila kako je izgledao prvi susret s Aliom.


– To je bio drugi najljepši osjećaj u mom životu, prvi je, naravno, kad sam rodila Aleu. Plakala sam od sreće, smijala se, sve emocije su se ispreplele. Dado i Alea su vidjeli bebu kad smo stigli kući, kako smo kročili u stan, istog trenutka se uselila nova dimenzija našeg života, mira i radosti – iskreno će Ivona.

 
Kakva je Alia kao beba?


– Alia je dobrica, samo jede i spava, ali kad pusti glas, čuje nas cijela zgrada (smijeh).


Kako provodite dane, imate li neke posebne porodične rituale?


– Sada smo već uspjeli da uspostavimo rituale, svako ima svoje obaveze od ranog jutra, Dado na trening pa u studio, Alea u vrtić, a ja s bebicom.


Kako je Alea regirala kada je saznala da će postati starija sestra? Kako ste joj saopćili?


– Alea je bila najsretnija zato što je sestra. Ništa drugo nije dolazilo u obzir.


Otkrijte nam kako reagira na Aliu od trenutka kad je došla kući? Ima li ljubomore na mlađu seku?


– Ne. To nas svi pitaju, jer je, naravno, i logično da se to dešava, pogotovo kod nas gdje je Alea centar svijeta u cijeloj porodici, ali ne. Presretni smo što vidimo jednu novu Aleu, punu ljubavi i pažnje, koju konačno ima kome da je pruži.
 

Vaša kćerka nosi lijepo ime. Čime ste se vodili pri odabiru? Da li ima neko vama posebno značenje?


– Željeli smo da bude jedinstveno i unikatno. A, opet da ima vezu sa starijom kćerkicom.


Ivona, kako ste se spremali za porođaj, je li bilo straha i treme prije samog čina? Jeste li bili jedna od onih trudnica koje paniče ili ste sve to stoički podnijeli?


– Imala sam predivnu trudnoću u kojoj sam istinski uživala. Porođaj se desilo za pola sata, tako da sve što sam prošla mogu samo da poželim svakome.


Primjećujemo da je Vaša linija besprijekorna nakon porođaja. Koja je tajna?


– Vodila sam računa o sebi i ishrani dok sam bila trudna, a tako sam nastavila i kad sam se porodila, s obzirom na to da dojim svoju bebu, jer i to zahtijeva zdravu ishranu i način života.

 
Dado, je li Ivona bila zahtjevna trudnica?


– Naprotiv, Ivona je veoma lagana osoba, ovu trudnoću doslovno nismo ni osjetili, hvala dragom Bogu.

 

Nastavak teksta i fotografije pogledajte ovdje.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!