Dok se čeka ostavka prvog čovjeka Prijedora

Ne stišava se afera sa šokantnim fotografijama, novinar tvrdi: Objavio sam samo ono što smijem, a evo ko mi je dao snimke...

Front07.10.21, 11:41h

Ne stišava se afera sa šokantnim fotografijama, novinar tvrdi: Objavio sam samo ono što smijem, a evo ko mi je dao snimke...
Prvi čovjek Prijedora o ovom skandalu nije želio javno govoriti, ali iz njegovog kabineta oglasili su se saopštenjem u kojem, između ostalog, navode da se radi o očiglednom spinu pred izbore

 

Ne stišava se afera oko kompromitujućih fotografija prvog čovjeka Grada Prijedora Dalibora Pavlovića. Jučer je objavljena i nova. Javnost podijeljena. Dok s jedne strane njegovi saradnici tvrde da se radi o montiranom procesu, s druge strane, predstavnici opozicije traže hitnu smjenu i opoziv gradonačelnika.

 

Neke fotografije, navodno, gradonačelnika Prijedora zbog kršenja pravila uklonio je Facebook. Dok su zbog šokantnih fotografija politički oponenti Dalibora Pavlovića zatražili opoziv, njegovi saradnici istražuju o vjerodostojnosti istih. U SDS-u pitaju da li je, nakon svega, Pavlović spreman da obavlja funkciju čelnog čovjeka trećeg najvećeg grada u Republici Srpskoj.

 

“To sam dobio od osobe bliske SNSD-u. Jednostavno, ja sam šokiran. Ovo, čak, nije sve što imam od tih materijala i fotografija. Objavio sam ono što smijem. Postoje neke stvari koje ne smiju da ide na društvene mreže zbog Facebook pravila i kršenja“, kazao je Marko Munjiza, SDS.

 

Ako su fotografije Pavlovićevog rastrojstva autentične, onda je njegova ostavka jedini ispravni čin, navedeno je u saopštenju prijedorskog SDS-a. Navode i da zbog vidljivosti određenih supstanci koje mogu da asociraju na narkotička sredstva, u ovaj slučaj treba uključiti i tužilaštvo.Korak dalje otišao je opozicionar Nebojša Vukanović.

 

“Politika je ozbiljna stvar jer se tiče svih ljudi i neke greške i dobre poteze ispaštaju svi. Meni je žao što se sve ovo dogodilo gradonačelniku Prijedora, ali mi moramo danas njega da opozovemo”, rekao je Nebojša Vukanović, samostalni poslanik u NSRS.

 

Svoj komentar dao je i Duško Ivić, poslanik DNS-a:

 

“Ova afera koja je baš skandalozna, koja je uznemirila građane Prijedora, ne ide u prilog ni gradonačelniku, ni SNSD-u kao vladajućoj partiji i mislim da SNSD kao vladajuća partija mora da da odgovore na ova pitanja”.

 

Međutim, u lokalnom SNSD-u nisu baš rječiti. Ipak, na Twitteru se ranije oglasio Rajko Vasić, bivši generalni sekretar SNSD-a: “Ako organizacija može da iznese svakog, ne znači da svakog možete da kandidujete. Natjerajte da podnese ostavku”.

 

Prvi čovjek Prijedora o ovom skandalu nije želio javno govoriti, ali iz njegovog kabineta oglasili su se saopštenjem u kojem, između ostalog, navode da se radi o očiglednom spinu pred izbore:

 

“Spinovima, lažima i raznima montažama, ali i ucjenama, baviće se tim advokata iz Banjaluke, koji je već angažovan! A javnost Prijedora i Republike Srpske će ubrzo saznati ko su ti ljudi, koji blate gradonačelnika Prijedora, kakve afere imaju iza sebe, protiv koga su od njih vođeni postupci, pa ćemo svi moći da procijenimo da li njihova riječ i montaža imaju težinu”.

 

O najnovijim dešavanjima u gradu na Sani, građani, uglavnom, nisu željeli komentarisati.

 

I dok iz vladajuće koalicije navode da se radi o fotomontaži i da je čitav proces montiran pred izbore radi diskreditacije gradonačelnika, iz opozicije najavljuju zahtjeve za njegovu smjenu ili opoziv.

 

(N1, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još