video/ draško stanivuković na press konferenciji

Nevjerovatna činjenica! Porodica Dodik u centru Banje Luke gradi vilu, moramo stati u kraj građevinskoj mafiji

Front06.10.21, 17:36h

Nevjerovatna činjenica! Porodica Dodik u centru Banje Luke gradi vilu, moramo stati u kraj građevinskoj mafiji
Naglasio je da će glavni građevinski inspektor biti smijenjen i dodao da se do se sada žmurilo na nelegalne bilborde, terase i druge nelegalne objekte

 

Imamo nevjerovatnu činjenicu da se u centru Banja Luke gradi vila od 2.300 kvadrata u ulici Bože Varićaka, bez dozvola, mimo regulacionog plana, izjavio je gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković na konferenciji za medije - prenosi Avaz

 

- Poslao sam inspekciju da utvrdi činjenice i dobili smo lažni izvještaj, očigledno da oni rade po starim navikama. Nedopustivo je da se jedan takav objeklat gradi na ovakav način - istakao je gradonačelnik Stanivuković.

 

Naglasio je da će glavni građevinski inspektor biti smijenjen i dodao da se do se  sada žmurilo na nelegalne bilborde, terase i druge nelegalne objekte..


- Moramo stati u kraj građevinskoj mafiji. Ovaj objekat ne može da se gradi mimo regulacionog plana. Utvrdićemo čija je ovdje krivična dokumentacija - rekao je on.

 

- Vilu gradi porodica Dodik, firma "Sirius" i namijenjena je za njih, vidljivo je to iz dokumenata. Čega se god dotaknemo za tu porodicu je nelegalno - kazao je Stanivuković.

 

 

(DEPO PORTAL/rm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još