Udruživanje snaga

Na pomolu nova koalicija? Radončić i Kukić razgovarali o zajedničkom kandidatu opozicije za člana Predsjedništva BiH

Front05.10.21, 14:58h

Na pomolu nova koalicija? Radončić i Kukić razgovarali o zajedničkom kandidatu opozicije za člana Predsjedništva BiH
Zajednički je konstatirano da treba uložiti maksimalne napore i iskazati toleranciju da opozicija izađe sa jednim kandidatom za člana Predsjedništva BiH i udruži sve svoje snage kako bi nakon Izbora 2022. godine, ključne procese preuzele političke opcije koje žele razvoj, stabilnu Bosnu i Hercegovinu, mirnije regionalne odnose i zaustavljanje masovnog iseljavanja mladih iz Bosne i Hercegovine

 

Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić i predsjednik Pokreta demokratske akcije (PDA) Mirsad Kukić razgovarali su danas o promjenama Izbornog zakona i zajedničkom kandidatu opozicije za člana Predsjedništva BiH.

 

Ukrupnjavanje opozicije radi promjene političke i ekonomske situacije u državi i deblokade njenog razvoja na euroatlantskom putu, samo je jedna od tema razgovora Radončića i Kukića.

 

Zajednički je konstatirano da treba uložiti maksimalne napore i iskazati toleranciju da opozicija izađe sa jednim kandidatom za člana Predsjedništva BiH i udruži sve svoje snage kako bi nakon Izbora 2022. godine, ključne procese preuzele političke opcije koje žele razvoj, stabilnu Bosnu i Hercegovinu, mirnije regionalne odnose i zaustavljanje masovnog iseljavanja mladih iz Bosne i Hercegovine.

 

Obzirom da i PDA ima zastupnika u Parlamentarnoj skupštini BiH, Radončić i Kukić su posebno razgovarali o neophodnosti izmjene Izbornog zakona i participiranju obje stranke u procesu kojeg predvodi američki diplomat Matthew Palmer, saopćeno je iz SBB-a.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 59

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još