Ministar odbrane BiH demantuje Dodika

Sifet Podžić otkrio prave razloge odgađanja vojne vježbe Oružanih snaga BiH i Vojske Srbije

Front05.10.21, 14:32h

Sifet Podžić otkrio prave razloge odgađanja vojne vježbe Oružanih snaga BiH i Vojske Srbije
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas je zatražio smjenu ministra odbrane u Savjetu ministara Sifeta Podžića zbog otkazivanja vojne vježbe Vojske Srbije i Oružanih snaga BiH na Manjači kod Banjaluke

 

Odgađanje vojne vježbe Srbije i BiH izazvalo je reakcije političara u BiH, naročito Milorada Dodika koji je zatražio smjenu ministra Sifeta Podžića.

 

Nakon reakcije člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika koji tvrdi da ministar odbrane BiH nije imao pravo da “otkaže” vojnu vježbu Vojske Srbije i Oružanih snaga BiH na Manjači kod Banjaluke, ministar Podžić demantirao je takve navode:

 

“Nakon netačnih informacija koje su se pojavile u pojedinim medijima želim ponoviti da vježba nije otkazana nego je odgođena isključivo zbog pogoršane epidemiološke situacije kako u BiH, tako i u Srbiji. Mali broj naših vojnika je imuniziran i jednostavno ne želim preuzeti rizik da se zaraze. Čim se epidemiološka situacija popravi vježbu ćemo normalno održati”, kazao je Podžić.

 

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas je zatražio smjenu ministra odbrane u Savjetu ministara Sifeta Podžića zbog otkazivanja vojne vježbe Vojske Srbije i Oružanih snaga BiH na Manjači kod Banjaluke. Iako je jučer najavljivao krivičnu prijavu protiv Podžića, Dodik je zatražio smjenu zbog nepoštovanja Ustava BiH, rekavši da je Predsjedništvo BiH nadležno za vođenje spoljne politike.

 

 

(N1, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 27

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još