Sastanak u Predsjedništvu BiH

Komšić primio predsjednike skupština opština i gradova iz Republike Srpske - evo o čemu su razgovarali

Front05.10.21, 14:17h

Komšić primio predsjednike skupština opština i gradova iz Republike Srpske - evo o čemu su razgovarali
Zbog slabog odziva glasača na prošlim lokalnim izborima, u odnosu na prethodne, predsjednici skupština općina i gradova RS-a naglasili su da je cilj animirati i ohrabriti te glasače da izađu na Opće izbore 2022. godine kako bi rezultati bili relevantniji

 

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio je u posjetu predsjednike skupština općina i gradova iz bh. entiteta Republika Srpska - Prijedora, Doboja, Zvornika, Vukosavlja, Srebrenice, Višegrada, Osmaka i Novog Goražda.

 

Razgovarano je o trenutnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini, koja se odražava na Bošnjake i Hrvate povratnike u manjem bosanskohercegovačkom entitetu.

 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić izrazio je spremnost za pronalaženje najboljeg rješenja, kako bi se povećala finansijska sredstva u budžetu za povratnike u Republiku Srpsku, s ciljem stvaranja povoljnijeg ambijenta za njihov život.

 

Zbog slabog odziva glasača na prošlim lokalnim izborima, u odnosu na prethodne, predsjednici skupština općina i gradova RS-a naglasili su da je cilj animirati i ohrabriti te glasače da izađu na Opće izbore 2022. godine kako bi rezultati bili relevantniji.

 

Tema sastanka bila je i informisanje i mapiranje strategije zajedničkog političkog djelovanja ovih predsjednika skupština općina i gradova iz više političkih stranaka u Republici Srpskoj, smanjilo iseljavanje mladih osoba u inostranstvo, kao i drugi projekti održivosti Bošnjaka i Hrvata na ovom prostoru.

 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić je, također, istakao da će pružiti svaki vid podrške u oblasti zdravstvenog sistema, kako bi se građanima koji su prijavljeni u Federaciji BiH, a žive u Republici Srpskoj, omogućila adekvatna zdravstvena zaštita, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još