Rodom iz Jelaha

Tuga: U Turskoj preminuo 20-godišnji student Said Hasanović

Hronika04.10.21, 09:52h

Tuga: U Turskoj preminuo 20-godišnji student Said Hasanović
Said je sa braćom osnovnu školu završio u “Edukativnom centru” u Novoj Kasabi a srednju u Srebrenici, a u Ankari je studirao na Vojnoj akedemiji

 

 

U Turskoj je jučer preminuo 20-godišnji Said Hasanović. U Ankari je studirao na Vojnoj akademiji, a bio je student prve godine, piše Avaz.

 

Hasanović je rodom iz Jelaha kod Konjević Polja.

 

- Na ahiret je preselio dvadesetogodišnji Said Hasanović iz Jelaha, mjesna zajednica Konjević Polje. Da ti se Allah smiluje i grijehe oprosti. Said je bio na školovanju u Turskoj, ostao je bez oca prije par godina, eto sad nas je i on napustio Allahovom voljom. Veliki je ovo gubitak i iskušenje za sve nas, a posebno za njegovu porodicu - objavljeno je društvenim mrežama.

 

Samo nekoliko mjeseci ranije, lokalni mediji su objavili priču o ovom mladiću kako je uspješan i da nije zaboravio svoje drugove i Podrinje. Nakon završene srednje škole u Srebrenici, školovanje je nastavio u Turskoj u Vojnoj akademiji.

 

Prije nekoliko godina ostao je bez oca. Said je sa braćom osnovnu školu završio u “Edukativnom centru” u Novoj Kasabi a srednju u Srebrenici. Još se ne zna zvanično šta je uzrok smrti.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!