'TROJKA' KOD HADŽIFEJZOVIĆA

Konaković: 'Imaćemo zajedničkog kandidata... Rat je nama viđeni scenarij, ne dozvolimo Dodiku da se razmaše!'

Front02.10.21, 21:06h

Konaković: 'Imaćemo zajedničkog kandidata... Rat je nama viđeni scenarij, ne dozvolimo Dodiku da se razmaše!'
- U sličnom ambijentu kao sada započeo je konflikt. Rat je nama viđeni scenarij. Pitao sam Međunarodnu zajednicu zašto šuti. S ljudima poput Dodika... ne treba dozvoliti da se razmaše - poručio je Konaković

 

 


U studiju Face TV-a večeras su gosti bili Elmedin Konaković, Edin Forto i Saša Magazinović. Razgovor na temu aktielnih događaja u Kantonu Sarajevo, ali i cijeloj Bosni i Hercegovini dotakao se i zajedničkog kandidata "Trojke" za Predsjedništvo BiH na predstojećim izborima 2022. godine.

 


Razgovaralo se i o blokadi državnih institucija i najnovijim Dodikovim potezima...


Magazinović: Bitno je završiti blokadu, državni udar. Postoje institucije i neko ih je blokirao. Za mene je to državni udar. Kada je izašla afera sa kisikom, izašao je i Stanivukovićev video."


Forto: O Dodiku moramo opet razgovarati. Postavio bih proteste kao proces koji se dešava u RS-u. Niko nije ovdje zakucan, pa nije ni Dodik. Previše mu pažnje posvećujemo. Trebamo se fokusirati na ono što mi možemo učiniti.


Konaković: U sličnom ambijentu kao sada započeo je konflikt. Rat je nama viđeni scenarij. Pitao sam Međunarodnu zajednicu zašto šuti. S ljudima poput Dodika... ne treba dozvoliti da se razmaše.


Forto: Povjerenje u Međunarodnu zajednicu pada.


Magazinović: Sve se preko noći može promijeniti.


Konaković: Izetbegović na isti način sve radi. Dugo se krio – nije rekao svoje stavove o Izbornom zakonu. U ovoj zemlji može proći samo ono što kažu Dodik i Čović. Bakirovi su ciljevi privatni. To je klasična izdaja. Mi smo 'Trojka'. Imat ćemo zajedničkog kandidata, ali trenutno nemamo ime.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 98

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još