Uprkos svemu...

Radončić stao uz Izetbegovića: Pomozimo mu u šahovskoj igri protiv Dodika i Čovića, da ne izgubi i partiju i državu!

Front02.10.21, 15:29h

Radončić stao uz Izetbegovića: Pomozimo mu u šahovskoj igri protiv Dodika i Čovića, da ne izgubi i partiju i državu!
U ovako dramatičnoj situaciji nema mjesta za lične i stranačke sujete, nema mjesta za skrivene destruktivne namjere, ima mjesta samo za nesebični patriotizam i principijelnu toleranciju - zaključio je Radončić na jučerašnjoj tribini u Brčkom, gdje je u redove SBB-a svečano primljeno novih 65 mladih članova, saopćio je SBB

 

 

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić jučer je na tribini te stranke u Brčkom istakao da se cijela država nalazi na historijskom ispitu, koji svi zajedno polažemo na način da do kraja predizborne godine dobijemo novi izborni zakon, koji garantira fer izbore i prestanak izborne diskriminacije i majorizacije sa bilo koje strane, prenosi Faktor.


- Bakir Izetbegović voli da igra šah. Ovoga puta, kao lider stranke koja ima najviše mandata na državnom nivou i snosi najveću odgovornost, igra protiv nervoznog Dodika i upornog Čovića. Ideje koje smo dobili tokom susreta sa predstavnikom SAD-a za izbornu reformu u BiH, gospodinom Palmerom, veoma su dobra osnova za kompromis i pošten izborni zakon prema svima. Zato i pored ogromnih razlika sa Izetbegovićem, ipak - zbog naroda i države - moramo mu pomoći da ne izgubi i šahovsku partiju i Bosnu i Hercegovinu, kao stabilnu, mirnu i ekonomski prosperitenu evropsku državu.


U ovako dramatičnoj situaciji nema mjesta za lične i stranačke sujete, nema mjesta za skrivene destruktivne namjere, ima mjesta samo za nesebični patriotizam i principijelnu toleranciju - zaključio je Radončić na jučerašnjoj tribini u Brčkom, gdje je u redove SBB-a svečano primljeno novih 65 mladih članova, saopćio je SBB.


Radončić je naglasio da u prelomnim trenucima po sudbinu države, politika SBB-a dobija potpunu satisfakciju i potentnost da nakon izbora u oktobru 2022. godine liderski povede pozitivne procese u zemlj i regionu.


- Dok se oni igraju ratnih pokliča, lažne brige o narodu i državi, rastjeruju ljude i investitore, izmišljaju izdajnike u sva tri nacionalna korpusa, a sada vide neprijatelje čak i u Washingtonu i Briselu, SBB nudi stabilnost, razvojnu državnu viziju, normalizaciju međuentitetskih i međunacionalnih odnosa, povratak povjerenja u regionu, ali i jačanje bošnjačkog političkog faktora koji je uništen uskogrudnim vladanjem i uzurpacijom medija, tajne službe i pravosuđa - naveo je Radončić, saopćio je SBB.


Predsjednik SBB-a je istakao da će se Dodik otcijepiti jedino od svoje bahate i marionetske vlasti.


- Na kraju će jedino on biti blokiran, a Bosna i Hercegovina deblokirana i prosperitetna evropska država u NATO-u - kazao je predsjednik SBB-a.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 96

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još