EUFOR i OS BiH pokazali spremnost i efikasnost

Dan za visoke zvanice u okviru vježbe 'Brzi odgovor 21'

Front01.10.21, 15:37h

Dan za visoke zvanice u okviru vježbe 'Brzi odgovor 21'
Bosna i Hercegovina u vježbi učestvuje sa jedinicama Oružanih snaga BiH i drugim sigurnosnim institucijama, a OS BiH su učestvovale sa tri pješadijska voda iz sastava Operativne komande OS BiH

 

Tokom EUFOR-ove vježbe "Brzi odgovor 21", u koju su uključene i jedinice Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, u Kampu Butmir kod Sarajeva danas je upriličen i Dan visokih zvanica.

 

Prijemu su prisustvovali državni ministri, predstavnici međunarodnih ambasada, EUFOR-a, a tom prigodom su ministar odbrane BiH Sifet Podžić i načelnik Zajedničkog štaba OS BiH generalpukovnik Senad Mašović čestitali pripadnicima OS BiH i jedinicama EUFOR-a na pokazanoj spremnosti i efikasnosti.

 

Za potrebe vježbe, Ministarstvo odbrane BiH dalo je na raspolaganje EUFOR-u vlastite infrastrukturne kapacitete na različitim lokacijama u Bosni i Hercegovini.

 

Bosna i Hercegovina u vježbi učestvuje sa jedinicama Oružanih snaga BiH i drugim sigurnosnim institucijama, a OS BiH su učestvovale sa tri pješadijska voda iz sastava Operativne komande OS BiH.

 

Osim EUFOR-ovih glavnih ciljeva vježbe, ovim se uz spremnost OS BiH pokazuje i funkcionalna saradnja sigurnosnih struktura BiH.

 

Vježba predstavlja i potvrdu dugogodišnje uspješne saradnje OS BiH i EUFOR-a, posebno u obuci koja doprinosi da pripadnici OS BiH kroz individualnu i kolektivnu obuku dostignu najviše standarde.

 

U sklopu vježbe "Brzi odgovor 21", rezervne snage EUFOR-a stigle su iz Bugarske, Rumunije, Slovačke, Mađarske, Austrije i Turske, saopćeno je iz Kancelarije za odnose s javnošću MO BiH.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!