Stiže konkurencija McDonald'su

Popularni svjetski lanac brze hrane KFC otvara svoj prvi restoran u BiH, poznato i u kojem gradu

Biznis Klub30.09.21, 14:52h

Popularni svjetski lanac brze hrane KFC otvara svoj prvi restoran u BiH, poznato i u kojem gradu
Možemo zvanično potvrditi da je potpisan franšizni ugovor za cijelu BiH, rečeno je za portal "Avaza" iz kompanije "Tastra"

 

 

Američki lanac brze hrane KFC na proljeće naredne godine otvara svoj prvi restoran u BiH, potvrđeno je za portal Avaza iz kompanije "Tastra".

 

Prvo u Sarajevu

 

Kako je pojašnjeno za Avaz, prvi restoran će biti otvoren u Sarajevu.

 

- Možemo zvanično potvrditi da je potpisan franšizni ugovor za cijelu BiH sa ciljem otvaranja restorana u više gradova BiH sa početkom u Sarajevu od proljeća 2022. godine - kazali su.

 

Dodali su da za sada ne mogu davati zvanične informacije i komentare.

 

Kako saznaje Avaz. u toku su pregovori s više tržnih cenatara u Sarajevu koji su izrazili znaćajno interesovanje za otvaranje prvog KFC restorana u BiH.

 

Lanac restorana brze hrane

 

Kentucky Fried Chicken ili KFC je američki lanac restorana brze hrane koji se specijalizirao za prženu piletinu i riječ je o drugom najvećem svjetskom lancu restorana na svijetu, nakon McDonald'sa.

 

KFC je bio jedan od prvih američkih lanaca brze hrane koji se proširio na međunarodnom nivou, otvorivši prodajna mjesta u Kanadi, Velikoj Britaniji, Meksiku i Jamajci sredinom 1960-ih godina.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!