Tuga u Sarajevu

U Općoj bolnici preminuo 30-godišnji svećenik Adnan Petar Mihael Jašarević

Hronika28.09.21, 17:01h

U Općoj bolnici preminuo 30-godišnji svećenik Adnan Petar Mihael Jašarević
Adnan Petar Mihael Jašarević je rođen 30. januara 1992. u Sarajevu. U glavnom bh. gradu proveo je cijelo djetinjstvo te završio osnovnu i srednju školu

 

Jutros je u Općoj bolnici "Dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu u 30. godini života preminuo svećenik Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Adnan Petar Mihael Jašarević.

 

O njegovoj smrti oglasili su se iz Vrhbosanske nadbiskupije.

 

-Vlč. Ado, kako su ga kolega od milja zvale, izgubio je bitku za život. Sv. misa zadušnica za dušu pokojnog svećenika Adnana slavit će se 30. septembra u sjemenišnoj crkvi Sv. Ćirila i Metoda u Sarajevu u 10:30 sati, a ukop zemnih ostataka bit će istoga dana u 12:15 sati na Gradskom groblju Bare, navode iz Vrhbosanske nadbiskupije.

 

Adnan Petar Mihael Jašarević je rođen 30. januara 1992. u Sarajevu. U glavnom bh. gradu proveo je cijelo djetinjstvo te završio osnovnu i srednju školu. Bio je dijete iz mješovitog braka.

 

Kršten je 7. jula 2007. u sarajevskoj protestantskoj zajednici. Zatim je prešao u puno zajedništvo s Katoličkom crkvom te je na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u rodnom gradu završio filozofsko-teološki studij. Za svećenika Vrhbosanske nadbiskupije zaređen je 2019. te je bio na službama župnog vikara na Kupresu i u katedralnoj župi u Sarajevu. Uz to je volontirao i na Radio Mariji Bosne i Hercegovine, navodi se na Facebook stranici nadbiskupije.

 

adnan-petar-mihael-jasarevic-smrtovnica

 

(DEPO PORTAL/md)