Neophodno za teške bolesnike

Sarajevski SDP inicirao osnivanje zdravstvene ustanove za palijativnu njegu, evo gdje bi je mogli izgraditi

Front28.09.21, 16:43h

Sarajevski SDP inicirao osnivanje zdravstvene ustanove za palijativnu njegu, evo gdje bi je mogli izgraditi
Sarajevo mora imati ustanovu koja će biti uz građane koji se nalaze u najtežim, a nekad i nažalost posljednjim trenucima života. Osnivanje takve ustanove je ujedno i dio koalicionog sporazuma ove većine, poručila je Duraković

Zastupnica Jasna Duraković u Skupštini Kantona Sarajevo danas je na sjednici skupštine u ime Kluba zastupnika Sarajevskog SDP-a uputila inicijativu za osnivanje zdravstvene ustanove za palijativnu njegu teško oboljelih pacijenata.


„Zdravstvena ustanova koja bi se bavila palijativnom njegom treba da zbrinjava bolesnike s neizlječivim bolestima koje značajno skraćaju životni vijek. Sarajevo mora imati ustanovu koja će biti uz građane koji se nalaze u najtežim, a nekad i nažalost posljednjim trenucima života. Osnivanje takve ustanove je ujedno i dio koalicionog sporazuma ove većine“, poručila je Duraković.


Kao adekvatnu lokaciju za rješavanje pitanja izgradnje objekta za ovu ustanovu Sarajevski SDP predložio je dio zemljišta u vlasništvu Psihijatrijske bolnice Kantona Sarajevo (Jagomir), koja se nalazi u ugodnom i prirodnom okruženju, i neposrednoj blizini KCUS-a.


Inicijativom se traži da Ministarstvo zdravstva KS u saradnji sa Općinom Centar sagledaju i prilagode mogućnosti provedbeno planske dokumentacije i pokrenu aktivnosti u cilju stvaranja preduslova za izgradnju objekta i osnivanje ustanove.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!