30. septembra u Bosnjačkom institutu

Koncertom Álvara Toscana završava Sarajevo International Guitar Festival

Kultura28.09.21, 11:58h

Koncertom Álvara Toscana završava Sarajevo International Guitar Festival
Španski gitarista nosi prestižnu titlulu EuroStrings umjetnika, a njegove umjetničke kvalitete potvrđene su i osvajanjem više od 15 međunarodnih nagrada

 

Koncertom Álvara Toscana 30. septembra u Bosnjačkom institutu bit će završeno 10. izdanje Sarajevo International Guitar Festivala.

 

Španski gitarista nosi prestižnu titlulu EuroStrings umjetnika, a njegove umjetničke kvalitete potvrđene su i osvajanjem više od 15 međunarodnih nagrada.

 

Toscano je u bogatoj koncertnoj karijeri održao više od 70 samostalnih recitala diljem Evrope i svijeta, a ističu se nastupi na festivalima poput Međunarodnog festivala gitare u Segedinu u Mađarskoj, Međunarodnom festivalu gitare Joséa Tomása Villa u Petreru, Pozorištu Lope de Vega u Sevilji te Međunarodnom festivalu gitare 'Ciudad de Coria' u Španiji.

 

Njegovi repertoarski odabiri usmjereni su ka različitim stilskim epohama, a dio bogatog gitarističkog programa Toscano će podijeliti sa sarajevskom publikom pred kojom će interpretirati kompozicije Fernanda Sora, Johannesa Brahmsa, Dušana Bogdanovića i JoaqÍna Rodriga.

 

Rezervaciju ulaza na koncert potrebno je izvršiti putem zvanične FB stranice festivala: Sarajevo International Guitar Festival, saopćeno je iz Festivala.

 

(Fena/rm)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!