Slučaj koji je potresao regiju

Majka ubijene djece u Zagrebu porijeklom iz BiH: U teškom psihičkom stanju prevezena u bolnicu

Hronika25.09.21, 15:20h

Majka ubijene djece u Zagrebu porijeklom iz BiH: U teškom psihičkom stanju prevezena u bolnicu
Bila je u teškom psihičkom stanju pa joj je pružena psihijatrijska pomoć

 

U Opću bolnicu Dubrovnik u devet sati ujutro kolima hitne pomoći dovezena je, u pratnji partnera, majka ubijene djece, četvorogodišnjeg dječaka i sedmogodišnjih blizanaca, dječaka i djevojčice, koje je u potkrovlju vile na području zagrebačkih Mlinova u noći između petka i subote usmrtio njihov otac Harald Kopitz (56).

 

Kako prenosi Jutarnji list, ona je bila u teškom psihičkom stanju pa joj je pružena psihijatrijska pomoć.

 

Nakon što su je ljekari stabilizovali ženi je ponuđena hospitalizacija, ali je ona navodno odlučila da ode u Neum iz koga je rodom i u kome je ovih dana boravila.

 

Ljekari kažu kako njeno stanje nije zahtjevalo prisilnu hospitalizaciju.

 

Podsjetimo, nakon što je pronađen u stanu gdje je najverojatnije ubio svoje troje djece pokušao je da se ubije otrovom ili tabletama. Policajci su ga omamljenog pronašli u stanu i odveli na liječenje u bolnicu Sestara Milosrdnica u Zagrebu.

 

Nije poznato ko je prijavio policiji da se nešto dogodilo u stanu trospratne urbane vile sa potkrovljem, ali su policija i hitna pomoć brzo stigli na mjesto događaja.

 

U spavaćoj sobi pronašli su mrtvo tijelo četvorogodišnjeg djeteta na krevetu, a blizance, dječaka i djevojčicu, u dnevnoj sobi u kojoj su se nalazile i njihove igračke sa kojima su se igrali prethodne večeri.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook